International Fodbold

Nu går FIFA ind i sagen om VM-kys

Det internationale fodboldforbund (FIFA) går nu ind i sagen om Luis Rubiales, der kyssede en af de spanske VM-helte i kølvandet på triumfen i Australien.

FIFA åbner sag mod Luis Rubiales efter kys.
Foto: Franck Fife/AFP/Ritzau Scanpix

Det internationale fodboldforbund FIFA åbner en disciplinærsag mod præsidenten for det spanske fodboldforbund, Luis Rubiales.

Det oplyser forbundet på sin hjemmeside.

Sagen omhandler den spanske fodboldpræsidents opførsel under fejringen af sejren i VM-finalen søndag.

Under fejringen valgte Luis Rubiales således at kysse spilleren Jennifer Hermoso på læberne, da overrækkelsen af guldmedaljerne fandt sted.

Den 33-årige midtbanespiller ver efterfølgende ude at sige, at hun ikke brød sig om at blive kysset, hvilket førte til fordømmelse fra flere spanske ministre mandag.

Senere mandag undskyldte Luis Rubiales for sin opførsel, men FIFA har altså alligevel valgt at åbne sag mod ham.

Følg Campo på Facebook

Det skyldes, at flere paragraffer i FIFA’s disciplinærkodeks kan være overtrådt.

– FIFA’s disciplinærkomité har informeret Luis Rubiales, præsidenten i det spanske fodboldforbund, om, at der i dag (torsdag, red.) bliver åbnet en disciplinærsag mod ham baseret på hændelserne under finalen ved kvindernes VM-slutrunde 2023.

– FIFA vil kun komme med yderligere oplysningerne om disciplinærsagen når en endelig beslutning er vedtaget. FIFA understreger sin urokkelige forpligtigelse til at respektere alle individers integritet og fordømmer på det kraftigste enhver modsat adfærd, lyder det i FIFA’s udmelding.

Jennifer Hermoso har desuden selv udtalt, at hun planlægger at lægge sag an mod den spanske fodboldpræsident efter kysset.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P