Champions League

FCK vil pyroteknik til livs: Undersøger personligt erstatningsansvar

F.C. København er mandag rejst til Polen til den den vigtige Champions League-playoff-kamp mod de polske mestre, men klubbens fans er forment adgang.

F.C. København vil afsøge muligheden for personligt erstatningsansvar, efter klubben må undvære tilskuere til udekampen mod polske Raków Częstochowa som følge af pyroteknik.
Foto: Martin Divisek/EPA/Ritzau Scanpix

F.C. København må klare sig uden sine udebanefans, når de tirsdag møder polske Raków Częstochowa.

Efter gentagende tilfælde af brug af pyroteknik til københavnernes europæiske kampe, har de danske mestre fået et forbud mod at have medrejsende fans med til udekampen i Champions League-kvalifikationens playoff-runde.

Yderligere sanktioner kan vente københavnerne, hvis det sker igen, og det koster for både klubben og de fans, der ikke affyrer pyroteknik. Derfor vil F.C. København nu sætter yderligere ind.

– Et af de områder, vi nu vil undersøge, er personligt erstatningsansvar, så personer, der påfører klubben markante økonomiske tab, kan blive holdt personligt ansvarlige, fortæller direktør Jacob Lauesen.

Sanktionen mod F.C. København kommer, efter klubben efter udekampen mod Dortmund sidste år fik et betinget forbud mod at sælge billetter til klubbens udekampe, hvis der blev affyret pyroteknik, kastet med objekter eller var uroligheder indenfor det efterfølgende år.

– Vi har fået en straf, der betyder, at vi ikke kan have egne fans med til en meget vigtig europæisk kamp. Det er vi selvfølgelig kede af på vegne af klubben, holdet og de fans, der overholder reglerne, men ikke får mulighed for at støtte holdet på stadion.

Officielt: UEFA straffer FCK – ingen udefans og stor bøde

– Vi må gøre det glasklart for alle og igen understrege alvoren omkring, at den sanktion var forventelig, og at klubben har en meget stor risiko for flere af den type sanktioner, hvor vi skal spille kampe delvist eller helt uden tilskuere, hvis adfærden fortsætter, lyder det fra Jacob Lauesen.

En af de personer, der affyrede pyroteknik i udekampen mod Sparta Prag, har efter kampen meldt sig selv, og vedkommende bliver nu tildelt ‘en længerevarende karantæne’ fra alle FCK’s kampe.

– Vi er tilfredse med, at personen er identificeret, men vi leder fortsat efter flere af dem, der affyrede pyroteknik under kampen i Prag, for det var ikke alene det, der ramte banen, der var problematisk, lyder det fra Jacob Lauesen.

Efter udekampen mod polske Raków Częstochowa tirsdag venter et returopgør i Parken på onsdag i næste uge.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P