3F Superligaen

Officielt: Elfsborg henter Brøndby-angriber

Rygterne har floreret længe, men nu er det officielt, at Brøndbys svenske offensivspiller skal til den svenske liga og IF Elfsborg.

Brøndbys logo

Efter mange skriverier denne sommer er det nu officielt.

IF Elfsborg henter Brøndbys rutinerede, svenske angriber, der kom til Vestegnen i januar 2019 fra Union Berlin.

Således er det nu bekræftet, at Simon Hedlund skal tilbage til Elfsborg, hvor han spillede inden skiftet til Tyskland. Den 30-årige svensker tager tilbage til den klub, hvor hans professionelle karriere startede.

– Det har været en uforglemmelig tid i Brøndby IF og selvfølgelig vil mesterskabet i 2021 være noget jeg tager med mig resten af livet. Det var en fantastisk sæson og at kunne bidrage til holdet er jeg meget taknemmelig for, siger Hedlund til Brøndbys hjemmeside:

– Jeg har så mange mindeværdige øjeblikke fra min tid her i klubben, men da vi vinder guld på hjemmebane mod FC Nordsjælland og selvfølgelig kampen i Aarhus i runden forinden, giver mig stadig gåsehud og stolthed over det vi opnåede som klub.

Medie: Brøndby-angriber på blokken i Celtic

– Jeg er taknemmelig for den støtte og opbakning fra fansene igennem årene, og selvom der ikke var klarhed over min fremtid sidste søndag, så var det et meget emotionelt øjeblik da fansene kaldte mig ned før kampen mod Lyngby og sang min sang, som en slags afsked. Det betød rigtig meget for mig, så det vil jeg gerne takke for.

Simon Hedlund nåede at spille 159 kampe i alle turneringer for Brøndby, og i den tid var han med til at vinde det danske mesterskab i 2020/2021-sæsonen.

Sportsdirektør Carsten V. Jensen takker svenskeren for hans bidrag i Brøndby:

– Simon har i den grad leveret for Brøndby IF igennem sine mange år i klubben, og han har igen og igen vist sin klasse som fodboldspiller. Han havde en stor rolle i at mesterskabet endte i Brøndby IF i 2020/2021-sæsonen, hvor han sammen med blandt andet Jesper Lindstrøm og Mikael Uhre udfordrede de andre klubbers forsvar i 3F Superligaen.

– Nu siger vi farvel til Simon som vender hjem til sin svenske klub Elfsborg hvor det hele startede. Alle i hele klubben vil gerne takke Simon for hans tid i klubben og ønsker ham alt det bedste på og udenfor banen.

Brøndby oplyser: Sender talent til Holland

Hedlund kom til Elfsborgs U17 hold tilbage i 2009, hvor han kæmpede sig op i rækkerne, indtil han 2012 fik debut for førsteholdet.

Siden skiftede han som bekendt til Union Berlin i 2016, hvor svenskerne fik omkring 6,3 millioner kroner for ham.

Hos det svenske tophold har Simon Hedlund skrevet under på en kontrakt til og med 2026.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P