Dobbelt danskerdebut da Isaksen og Lazio skuffede mod Lecce

Selvom de fleste danske øjne var på Gustav Isaksen søndag aften, så gav hjemmeholdet også Serie A-debut til en dansker, da Lecce slog Lazio 2-1.

Gustav Isaksen og Patrick Dorgu debuterede for henholdsvis Lazio og Lecce i Serie A søndag aften.
Soccer Football - Serie A - Lecce v Lazio - Stadio Via del mare, Lecce, Italy - August 20, 2023 Lazio's Gustav Isaksen in action with Lecce's Patrick Dorgu REUTERS/Ciro De Luca

De nåede at få ti minutter på banen sammen, og det kastede mindst én ren danskerduel af sig.

22-årige Gustav Isaksen debuterede søndag aften for Lazio, da han blev skiftet ind for Rom-klubben til den sidste halve time i udekampen mod Lecce, der havde 18-årige Patrick Dorgu med fra start.

Længe så Lazio ud til at skulle tage tre point med sig hjem til hovedstaden, men det satte blandt andet en svensk debutant en stopper for i kampen, som sluttede med en 2-1-sejr til Lecce.

Ciro Immobile bragte ellers Lazio planmæssigt foran efter 26 minutters spil, og det var også stillingen, da Gustav Isaksen efter 54 minutter blev skiftet ind.

Den danske kantspiller fik en fin mulighed allerede fem minutter efter sin indskiftning, men trods en flot tæmning, nåede en Lecce-forsvarer ned og afværgede situationen.

Derfor var stillingen også fortsat 0-1, da den tidligere FC Nordsjælland-ungdomsspiller, Patrick Dorgu, efter 65 minutters spil blev udskiftet.

Gustav Isaksen i duel med Lecces Patrick Dorgu. Foto: Ciro De Luca/Reuters/Ritzau Scanpix

Men bedst som kampen så ud til at ende med et favoritsejr, dukkede den 24-årige svensker Pontus Almqvist efter 85 minutter op på feltkanten, og efter en mislykket tæmning flugtede han udligningen i mål.

Drømmedebut for Isaksen: Ét minut på banen var nok – se målet her

Slemt blev værre for Lazio bare to minutter senere, da italienske Federico Di Francesco gav klubben fra den italienske støvlehæl føringen, og det formåde Lazio ikke at svare igen på.

Derfor må Gustav Isaksen gå fra sin første kamp i Serie A med et ærgerligt nederlag, mens stemningen formentlig er en hel anden i hjemmeholdets omklædningsrum i deres første kamp efter Morten Hjulmands skifte til Sporting Lissabon.

Den tidligere Lyngby-spiller, Jeppe Corfitzen, kunne også have fået Serie A-debut for Lecce søndag aften, men han så hele kampen mod Lazio fra bænken.