3F Superligaen

Sydkoreanske FCM-fans chikaneret af ‘tåber’: Beskæmmende og forkasteligt

En ubehagelig video, hvor en række personer gestikulere racistisk mod sydkoreanske FCM-fans, florerer. Nu tager klubben bladet fra munden.

Sydkoreanske FCM-fans udsat for racisme
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Racisme… Desværre er det ikke altid alle, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt over for andre mennesker.

Og netop dette ser ud til at være tilfældet i en video, der i disse dage florerer på Instagram-profilerne, ‘Asians Get Active’ og ‘Asians With Attitudede’.

Her ses en række personer gestikulere racistisk mod sydkoreanske fans iført FC Midtjylland-trøje i forbindelse med Conference League-kampen mellem FC Midtjylland og Omonia Nicosia torsdag aften.

I videoens titel står blandt andet; ‘Had mod asiater i Danmark: En gruppe unge mænd laver racistiske gestikulationer mod koreansk vlogger’.

FC Midtjylland oplyser over for B.T., at klubben er bekendt med videoen og tager også klart afstand til handlingerne.

– De afspejler ikke FC Midtjylland og den måde, vi behandler folk på. Det er en beskæmmende og forkastelig adfærd, som ikke hører til i vores samfund, lyder det fra FC Midtjylland i en sms til B.T.

Følg Campo på Facebook

FC Midtjylland forklarer yderligere, at der er tale om nogle få ‘tåbelige tilskuere’, og at langt størstedelen af de gæster, der besøger MCH Arena udviser gæstfrihed over for personer fra hele verden.

I samme ombæring oplyser FC Midtjylland ligeledes, at personerne i videoen er blevet håndteret, og personligt har undskyldt til de sydkoreanske gæster samme aften.

FC Midtjylland er blevet interessant for sydkoreanere, da den vældigt populære Cho Gue-Sung er skiftet til klubben denne sommer. Hans popularitet eksploderede under VM-slutrunden i Qatar, hvilket du kan læse meget mere om her.

Cho Gue-Sung har fået en god start på tilværelsen i FC Midtjylland, hvor han allerede har bidraget med fire mål i otte kampe. Han er fortsat på kontrakt i klubben frem til sommeren 2028.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P