3F Superligaen

Dommer beklager: VAR lavede to fejl i AGF mod Silkeborg

Tidligere på sommeren måtte dommerudvalget beklage en slem VAR-fejl i kampen mellem FC Midtjylland og Hvidovre, og nu har udvalget igen været ude med en officiel undskyldning, og det samme har kampens dommer.

Superligaens dommerudvalg beklager to VAR-gejl i kampen mellem AGF og Silkeborg, som endte 2-2.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

DBU’s elitedommer-udvalg underskylder – igen.

I sæsonpremieren mellem FC Midtjylland og Hvidovre overså VAR-dommeren et straffespark til Hvidovre, som efterfølgende modtog en undskyldning – og nu er noget lignende sket efter kampen mellem AGF og Silkeborg.

Her er det ikke bare én, men to episoder som blev vurderet forkert. Den første opstod efter 83 minutter, hvor en Mikkel Duelund blev nedlagt i Silkeborg-feltet, hvor kampens dommer Jens Maae ikke blev kaldt ud til VAR-skærmen.

Om hændelsen skriver DBU Elitedommer i et opslag på Facebook således:

– DBU’s dommervalideringsgruppe har vurderet situationen og konstateret, at der er tale om en forseelse til straffespark, da det ved nærmere eftersyn er AGF-spilleren, der kommer først på bolden.

– Desuden er vurderingen, at VAR burde anbefale et on-field review og lade dommeren gense situationen. Ingen af delene skete, hvilket desværre er en fejl.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Den anden opstod i overtiden, hvor AGF fik tilkendt et noget tvivlsomt straffespark af netop Jens Maae, efter dommeren havde set situationen igennem igen og vurderet, at der var hånd på bolden:

– Kampens dommer skønner i momentet, at forseelsen ikke er til straffespark. Situationen bliver dog tjekket igennem af VAR-vognen, der anbefaler et on-field review.

– I VAR-vognens gengivelse til dommer, Jens Maae, bliver der desværre ikke lagt vægt på, at bolden først rammer Silkeborg IF-spillerens ben og derefter ryger op på armen, hvorfor der ikke burde dømmes straffespark i henhold til de nye hands-regler om deflection.

Det er ikke første gang i sæsonen, at udvalget har undskyldt en fejlkendelse. Læs mere om det herunder:

Dommerudvalget indrømmer stor VAR-fejl: Hvidovre blev snydt for straffe og udvisning

Jens Maae beklager også selv i opslaget:

– Vi er selvfølgelig ærgerlige over de disse situationer, og den indflydelse de har på kampen. Vi har gennemgået dem flere gange nu med henblik på fremtidig udvikling. Vi, som dommerteam, har ikke gjort andet, siden vi fløjtede af end at prøvet at optimere os og har haft løbende dialog for at undgå fremtidige fejl, siger Jens Maae.

Se eller gense den første forseelse herunder:

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P