Champions League

Lynscoring og frisparksperle da FCK besejrede Sparta Prag efter straffesparkskonkurrence

Tirsdag aften slog FCK Sparta Prag ud af Champions League-kvalifikationens tredje runde efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence i Tjekkiet.

Katerina Sulova/AP/Ritzau Scanpix

F.C. København er videre i Champions League-kvalifikationen.

Det står klart efter en dramatisk kamp i Tjekkiet, der endte 3-3 og måtte helt ud i straffesparkskonkurrence for at blive afgjort.

Her var det FCK, der var mest kynisk og dermed videre til den sidste runde af Champions League-kvalifikationen til fordel for Brian Priskes Sparta Prag efter 4-2 på straffe.

Københavnerne fik sig en decideret drømmestart, da Jordan Larsson bragte danskerne i front blot 15 sekunder efter første fløjt.

Med ti minutter tilbage af anden halvleg fik tjekkerne udlignet, da Veljko Birmancevic fik bolden ind bag en yderst velspillende Kamil Grabara i FCK-målet.

1-1 blev resultatet i den ordinære spilletid, hvorfor der blev lagt ekstra 30 minutter til.

Følg Campo på Facebook

Her skulle en vaskeægte frisparksperle af Qazim Laci brage Sparta Prag i front, før indskiftede Victor Claesson scorede til 2-2.

Victor Olantunji ville også lege med og sparkede atter tjekkerne på sejrskurs, før Claesson igen viste sig at være en af FCK’s vigtigste spillere, da han med et flot hovedstød stangede københavnerne ind i kampen på ny.

Michael Carrick glæder sig over Engel-tilgang: Ser frem til at arbejde med ham

Dramaet kulminerede i straffesparkskonkurrence, hvor Kamil Grabara reddede et enkelt forsøg, og 17-årige Roony Bardghji sikrede en 4-2-sejr på en panenka, som Peter Vindahl i Sparta Prag-kassen ikke læste.

FCK skal næste gang møde polske Raków Częstochowa i sidste runde af Champions League-kvalifikationen.