3F Superligaen

Sådan fandt Brøndby frem til Suzuki: Blev scoutet i landskampe

Brøndby har været på indkøb i et for mange ukendt marked, men det betyder ikke, at der er taget chancer med Yuito Suzuki. Han er blevet scoutet i landskampe for Japan.

Sportdirektøren i Superliga-klubben Brøndby Carsten V. Jensen forklarer, hvordan man fandt frem til Yuito Suzuki.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Efter længere tids rygter blev det lørdag officielt, at Brøndby har hentet Yuito Suzuki.

Den 21-årige japaner har underskrevet en fire-årig aftale med klubben, og skifter fra Shimizu J-Pulse i den næstbedste japanske række.

Selvom det er de færreste danskere, der har kendskab til niveauet i Japan, afviser sportdirektør Carsten V. Jensen, at man har købt katten i sækken. Suzuki er nemlig blevet scoutet i landskampe, siger han til Brøndbys hjemmeside:

– I vinter så vores scoutingteam nogle U21-landskampe og heriblandt også det japanske U23-landshold. Japan har en rigtig spændende trup, der spiller lige op med store fodboldnationer i Europa, og særligt Yuito gjorde en god figur, hvilket gjorde, at vi begyndte at kigge nærmere på ham, forklarer ‘CV’.

– Vi brugte derfor foråret på at dykke ned i hans data og se nogle flere landskampe med ham i løbet af foråret, hvor han fortsatte med at vise sig godt frem. Han er intelligent og stærk på bolden, og samtidig hurtig i sine bevægelser, og det er altsammen spidskompetencer, som de fleste hold efterspørger.

Medie: Så meget betaler Brøndby for ung japaner

– Vi rakte derfor ud og forhørte os om muligheden for et skifte. Yuito havde selv et stort ønske om at tage næste skridt i sin karriere, så vi har indgået en fireårig aftale, hvilket vi er meget tilfredse med.

Yuito Suzuki indtræder i Brøndby-truppen med det samme og er derfor i spil til holdets kamp mod Lyngby søndag.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P