NordicBet Ligaen

Nervøsitet forud for første hjemmekamp i AaB: Det har virkelig været fedt

Det var ikke nogen sjov situation, AaB-spillerne blev sat i, da nedrykningen fra Superligaen i sidste sæson blev en realitet, men spillerne har efterfølgende taget det forbilledligt.

AaB's målmandstræner, Poul Buus, var nervøs for, hvordan spillerne ville håndtere første hjemmekamp efter sidste sæsons nedrykning.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Et 0-1-nederlag til Silkeborg sendte AaB ud af Superligaen for første gang i klubbens historie.

Efter kampen den 3. juni var der så stor utilfredshed blandt klubbens fans, at både spillere og stab følte sig nødsaget til at blive på stadion, og spillerne var sågar ude og aflevere trøjer til de vrede fans.

Derfor var klublegenden, målmandstræner Poul Buus, også spændt, da holdet for første gang vendte tilbage til Aalborg Portland Park som NordicBet Liga-mandskab.

– Jeg gjorde mig nogle tanker, da vi skulle spille den første kamp hjemme. Der var jo sådan lidt efter kampen mod Silkeborg, vi sad oppe i loungen rigtig lang tid og kunne ikke komme ud, og spillerne måtte aflevere trøjer. Det synes jeg ikke, var en god oplevelse, det må jeg sige.

– Så jeg tænkte lidt; ‘Hvor hårdt har spillerne været ramt af det, kan de [klare det], og det kunne de. Det er jeg faktisk ret imponeret over. Det synes jeg, er virkelig godt gået, lyder det fra Poul Buus.

Thelander ser særligt én kvalitet i AaB: Det kan og skal blive farligt

Den 60-årige målmandstræner har til nytår været i AaB i 17 år, og selvom hans første 16 sæsoner i klubben har været i Superligaen, så er han imponeret over, hvordan spillerne har taget nedrykningen.

– Jeg har ikke én eneste, som jeg kan pege på og sige, at han er arrogant eller for fin til at spille her. Det har bare været ‘plug-on’ fra dag ét af. Det er også Oscars [Hiljemark] fortjeneste, det er klart, men de har virkelig håndteret det godt. Jeg synes virkelig, det er fedt, det må jeg sige, lyder det fra målmandstræneren.

AaB spiller fredag aften sæsonens fjerde kamp i NordicBet Ligaen, hvor holdet endnu har til gode både at sætte point til og indkassere mål. Fredagens kamp på Helsingør Stadion spilles klokken 19:00 og kan ses på Viaplay.

Du kan se hele indslaget med Poul Buus i videoen over artiklen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P