3F Superligaen

Nu regner det med penge i FCM – igen: Tjener kassen på tidligere profils skifte

Pengestrømmen fortsætter i Herning/Ikast-området, hvor FC Midtjylland endnu en gang har tjent flere millioner kroner på at have haft en videresalgsklausul.

FC Midtjylland tjener kassen på salget af Jens-Lys Cajuste fra Reims til Napoli.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Endnu et eksempel på godt købmandskab.

FC Midtjylland har gennem efterhånden mange år vist sig at være en af Superligaens absolut førende klubber indenfor spillersalg – og denne sommer er ingen undtagelse.

Som tilfældet var det for mindre end en uge siden, så har midtjyderne denne torsdag endnu en gang tjent flere millioner kroner på en af klubbens tidligere spillere, der nu har skiftet klub.

Således er Jens-Lys Cajuste torsdag blevet præsenteret hos de italienske mestre, Napoli.

Her skifter han til fra franske Reims, der hentede ham i FCM i begyndelsen af 2022.

Skal man tro den italienske transferjournalist Gianluca Di Marzio, så har Napoli betalt 12 millioner euro for den 24-årige svensker. Det svarer til omkring 90 millioner kroner.

Det er dog ikke kun Reims, der får glæde af de 90 millioner kroner. Det gør FC Midtjylland i dén grad også.

Campo.dk erfarer nemlig, at midtjyderne fik indskrevet en videresalgsklausul på 25 procent, da de for halvandet år siden solgte Jens-Lys Cajuste til franskmændende.

Dermed får FCM – hvis transfersummen på 90 millioner kroner passer – 22,5 millioner kroner for torsdagens transfer mellem Reims og Napoli.

Som nævnt er torsdagens millioner fra en handel mellem to andre klubber ikke de første af sin slags i FCM denne sommer.

Så sent som for fire dage siden kom det nemlig frem, at Claus Steinlein, Svend Graversen og co. fik sendt et endnu større beløb i deres retning, da den tidligere FCM’er Artem Dovbyk skiftede klub. Det kan du læse mere om i artiklen nedenfor.

Millionregn i FC Midtjylland: Girona køber Dovbyk

Læg dertil transfersummen på et sted mellem 112 og 127 millioner kroner for salget af Gustav Isaksen til Lazio tirsdag, og så må det ellers siges at have være en god uge for FCM. Hvert fald udenfor banen.

Passer alle priserne, så har midtjyderne tjent op mod 175,5 millioner kroner på de tre handler de seneste fire dage – og kun solgt én spiller selv.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P