Kæmpe skuffelse: FCM taber første duel mod cypriotere

FC Midtjylland tabte torsdag det første af to opgør mod Omonia Nicosia, da de to klubber ramlede sammen i Conference League-kvalifikationen.

Udebane eller ej – FC Midtjylland må være skuffede.

Således blev det torsdag aften til et 1-0-nederlag ude mod cypriotiske Omonia Nicosia, da de to klubber skulle have afgjort den første af to dueller i jagten på en plads i Conference League.

Det er dog ikke kun på grund af favoritværdigheden, at FCM må føle sig skuffede – kampbilledet vidnede nemlig om et opgør, som midtjyderne i hvert fald ikke skulle have tabt.

FC Midtjylland kom bedst fra start, og havde nærmest fra første fløjt overtaget i både spil og chancer.

De danske gæster fik dog ikke omsat overtaget til mål, og så kan fodbold som bekendt ændre sig i løbet af et øjeblik.

Således var Armin Gigovic nær første halvlegs afslutning afsender på en af den slags afleveringer, som man godt kan komme til at få mareridt over.

Her forærede han bolden til Omonia Nicosia-angriberen Roman Bezus, og han takkede ved at sparke bolden i mål. Jonas Lössl tog sig ikke alt for godt ud i situationen. 1-0 efter 38 minutter.

FC Midtjylland kom den bitre afslutning på første halvleg til trods stærkt ud efter pausen.

Her blev midtjyderne hurtigt kampstyrende igen, men efter en times spil gik gassen af ballonen.

Kampen udviklede sig til en langt mere rodet affære – for begge hold.

Uret tikkede for FCM som kampen skred frem, men superligaklubbens offensiv havde svært ved at spille sig frem til det store.

I dommerens tillægstid var Sory Kaba så alligevel tæt på at kunne udligne for midtjyderne, men hovedstødsforsøget røg snært over mål.

Nu regner det med penge i FCM – igen: Tjener kassen på tidligere profils skifte

Dermed endte første dyst med en 1-0-sejr til Omonia Nicosia, der i forrige sæson endte på sjettepladsen i den cypriotiske liga.

De to mandskaber tørner sammen igen næste torsdag, hvor FC Midtjylland denne gang har hjemmebanefordelen på MCH Arena.