Dansk Fodbold

Harder efter VM-exit: Det er aldrig ufortjent

Det danske landshold manglede skarphed i VM-ottendedelsfinalen mod Australien, men det var ikke ufortjent, at værterne i sidste ende gik videre.

Denmark's defender #05 Simone Boye Sorensen (L) and Denmark's forward #10 Pernille Harder (R) react at the end of the Australia and New Zealand 2023 Women's World Cup round of 16 football match between Australia and Denmark at Stadium Australia in Sydney on August 7, 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Selvom danskerne spillede fint, så var der særligt ét punkt, hvor australierne var bedre.

Derfor er det da også danskerne, der nu må rejse hjem fra VM, mens værterne kan blive i hjemlandet og se frem til en kvartfinale mod Frankrig eller Marokko.

Pernille Harder tog dog nederlaget med oprejst panden, og hun afviser helt og aldeles, at den australske sejr var ufortjent.

– Nej, det er aldrig ufortjent at vinde. Vinder man, så vinder man, lyder det fra den danske anfører, der dog peger på en anden faktor, der gjorde udfaldet.

– Jeg synes, det er pisse ærgerligt, for jeg synes egentlig, at vi spiller en fin kamp. De scorer på deres chancer, og det gør vi ikke. De er mere effektive, vil jeg sige, lyder det fra Harder.

Efter kampen var det en flok tydeligt skuffede danske spillere, der forlod banen i Sydney.

Mål og Highlights: Australien sender Danmark ud af VM

Selvom det danske landshold ikke har spillet sig videre fra et gruppespil ved VM siden 1995, så var det ikke nervøsitet, der mandag kostede videre avancement.

– Nej det synes jeg overhovedet ikke. Jeg synes ikke, vi er nervøse. Jeg synes vi spiller godt og komme rigtig godt ud til kampen. Vi skal bare score på de chancer, vi har. Australien er sygt effektive, og det skal vi også være, lyder det fra Harder, der ser mere end positivt på fremtiden for det danske landshold.

– Jeg er stolt af den indsats, pigerne har lagt for dagen. Jeg er egentlig meget optimistisk for fremtiden, hvis jeg skal være helt ærlig, for jeg synes, vi har gang i noget godt. Vi har fået bygget noget rigtig godt op og udviklet os utrolig meget i de sidste fire-fem uger, vi har været samlet, og så skal vi bare bygge på til fremtiden, lyder det fra den nye Bayern München-spiller.

Du kan se højdepunkter fra det danske nederlag herunder:

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P