Champions League

Klaksvik skriver færøsk historie: Sender Mikkel Rygaard og Häcken ud af Champions League-kvalifikationen

Færøske KÍ Klaksvik har skrevet færøsk fodboldhistorie, da de onsdag aften gæstede de svenske mestre fra BK Häcken i Champions League-kvalifikationens anden runde.

KI Klaksvik skrev færøsk fodboldhistorie da de sendte Mikkel Rygaard, Kristoffer Lund og svenske BK Häcken ud af Champions League kvallen.
Foto: Adam Ihse/TT/Ritzau Scanpix

I første runde ekspederede de de ungarske mestre fra Ferencvaros ud, og i anden runde var turen kommet til de svenske mestre fra BK Häcken.

Færøske KÍ Klaksvik tvang med et 2-2-resultat kampen ud i forlænget spilletid, hvorfra de fik 1-1. Derfor skulle kampen ud i straffesparkskonkurrence.

Her brændte danske Mikkel Rygaard som den første, men umiddelbart efter brændte færingerne også. Forsvarsspilleren Simon Sandberg brændte dog det sidste spark for Häcken, og så kunne norske Vegard Forren skrive færøsk historie, da han med sin scoring sendte Klaksvik i Champions Leagues tredje kvalifikationsrunde for første gang i nationens historie.

Efter 0-0 på Færøerne i den første kamp skulle det hele nemlig afgøres på Göteborg-klubbens hjemmebane, Bravida Arena, onsdag aften, og her var det færingerne der kom bedst fra start.

Claes Kronberg assisterede midtbanespilleren Arni Frederiksberg, der bragte gæsterne foran 0-1. Den tidligere AGF’er, Tobias Sana, udlignede midtvejs i første halvleg på et langskud, inden det kort inde i anden halvleg var tid til endnu en dansk assist.

Mål og Highlights: Se ung FCK’er lave hattrick mod farmand i målrig sejr over Breiðablik

Her var det nemlig Mikkel Rygaard, der fra sin position på venstrekanten slog bolden ind i feltet, og efter en færøsk forlængelse headede tunesiske Amor Layouni de svenske storfavoritter foran 2-1.

Efter 53 minutter så den 35-årige svenske veteranmålmand, Peter Abrahamsson, ikke alt for heldig ud, da han ikke formåede at holde Arni Frederiksbergs frispark fra 30 meter ude af det svenske mål.

Med et kvarter tilbage af kampen kom Patrick Da Silva på banen i stedet for Claes Kronberg for gæsterne, men flere mål blev det ikke til i ordinær spilletid, og derfor skulle kampen ud i forlænget spilletid.

Molde og Hagelskjær spiller sig videre efter sejr over finske HJK

Her var det den tidligere FC Nordsjælland-spiller, Ibrahim Sadiq, der cirka midtvejs gjorde det til 3-2 for hjemmeholdet. Bedst som man troede, at de svenske mestre dermed ville ride stormen af, fuldendte Arni Frederiksberg sit hattrick og sendte opgøret ud i straffesparkskonkurrence.

Her scorede begge hold på de første tre spark, inden Mikkel Rygaard brændte for BK Häcken. Sivert Gussias brændte efterfølgende for Klaksvik, inden Simon Sanberg brændte for Häcken. Derfor kunne norske Vegard Forren sikre færingerne sejren med sin afgørende scoring.

Med sejren i straffesparkskonkurrence skal KÍ Klaksvik i tredje runde op imod Vegard Forrens tidligere klub – norske Molde, der tidligere onsdag sendte finske HJK ud i anden runde.

Hvis det også lykkes at sende de norske mestre ud af kvalifikationen, venter der endnu et dobbeltopgør i Champions League-playoffen for Klaksvik om en plads i Champions League-gruppespillet.

Taber Klaksvik til Molde, skal de i stedet spille et playoff-opgør om en plads i Europa League. Taber de også den, venter der dem et gruppespil i Conference League. Uanset hvad er de altså nu sikret europæisk gruppespil.

BK Häcken 0-1 KÍ Klaksvik (Arni Frederiksberg, 17′):

BK Häcken 1-1 KÍ Klaksvik (Tobias Sana, 24′):

BK Häcken 2-1 KÍ Klaksvik (Amor Layouni, 48′):

BK Häcken 2-2 KÍ Klaksvik (Arni Frederiksberg, 53′):

BK Häcken 3-2 KÍ Klaksvik (Ibrahim Sadiq, 106′):

BK Häcken 3-3 KÍ Klaksvik (Arni Frederiksberg, 109′):

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P