Premier League

Ny PL-dansker fik ikke chancen i Brøndby: Vi havde ingen dialog

Mads Juel Andersen kan senere på måneden, hvis alt går efter planen, skrive Premier League-spiller på sit cv, men den danske forsvarsspillers vej til verdens bedste liga har været alt andet end snorlige.

Mads Juel Andersen havde ikke udsigt til at få chancen i Brøndby, og derfor skiftede han til først AC Horsens og siden engelsk fodbold.
Foto: Luton Town

Det er fem og et halvt år siden, at Mads Juel Andersen tog det, der formentlig har været en vanskelig beslutning.

Den dengang 20-årige forsvarsspiller vinkede farvel til Brøndby IF, hvor han ellers havde fået en stor del af sin fodboldopdragelse.

Juel Andersen forlod Brøndby med bare én førsteholdskamp på cv’et – en pokalsejr over Ledøje-Smørum i september 2017 – og faktisk var han aldrig rigtig tæt på at forlænge sit ophold i vestegnsklubben, da han vendte retur fra et lejeophold i HB Køge.

Dertil var dialogen med klubbens daværende sportslige ledelse slet og ret for mangelfuld.

– Der var ingen udsigt til spilletid i Brøndby, da jeg kom hjem, og jeg havde virkelig ikke en særlig god dialog med Alexander Zorniger og Troels Bech. Faktisk havde vi slet ikke nogen dialog overhovedet.

– Så da jeg fik muligheden for at komme til AC Horsens og spille Superliga, så tog jeg selvfølgelig den mulighed. Der fik jeg spillet en masse kampe, og så fik jeg muligheden for at tage et skridt op til Barnsley, fortæller Mads Juel Andersen til SpilXperten.

I Barnsley blev det til i alt fire sæsoner og i alt 175 kampe, inden sensationsoprykkerne fra Luton denne sommer købte ham fri.

Officielt: Mads Juel Andersen skriver med Premier League-oprykkere

Derfor står den allerede fra den 12. august på Premier League-fodbold for den i dag 25-årige danske midterforsvarer, der i forrige sæson var med til at rykke ned i den tredjebedste engelske række, League One, og i sidste sæson glippede oprykning i med et nederlag i oprykningsfinalen.

– Jeg synes, at jeg havde gjort det vanvittigt godt i Championship, så at jeg skulle ned og spille League One lige pludseligt, synes jeg, var lidt mærkeligt. Men jeg fik faktisk sindssygt meget ud af det, og jeg ville ikke have været det foruden.

Luton-manager om Mads Juel: Han vil på landsholdet

– Det var meget op og ned i Barnsley, men det var sindssygt lærerigt. Men selvfølgelig er jeg lykkelig over, at jeg nu kunne tage to skridt op, så jeg nu er på den øverste hylde i fodbold, lyder det fra Mads Juel Andersen.

Luton og klubbens nye dansker starter Premier League-sæsonen med en udekamp mod Brighton den 12. august, inden klubbens både hædrede og udskældte hjemmebane, Kenilworth Road, den 19. august lægger græs til sin første Premier League, når Luton tager imod med-oprykkerne fra Burnley.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P