3F Superligaen

Ekspert og tidligere BIF-polak enige om Kowalczyk: Stort talent der er pengene værd

Den 19-årige polske midtbanespiller, Mateusz Kowalczyk, meldes af flere medier på vej til Brøndby IF, og Carsten V. Jensen er ved at hente en meget spændende spiller, der passer godt til klubben, slår to polske eksperter fast.

Mateusz Kowalczyk passer godt til Brøndby, siger eksperter
Foto: lsk lodz

Mateusz Kowalczyk er af flere kilder meldt til Vestegnen og Brøndby IF.

Den 19-årige polak, der skifter fra ŁKS Łódź, bliver i næste uge Carsten V. Jensens næste sommersigning, og det er en spændende spiller, klubben er ved at hente.

Også selvom det unge talent end ikke har spillet i den bedste polske række endnu.

Det er to kendere af Kowalczyk og ŁKS Łódź helt enige om.

– Han betragtes som et af de største talenter i Polen, og til det netop overståede U19 EM spillede han i alle kampe for Polen. Så han er en af de vigtigste spillere på U19-landsholdet, og han var en meget vigtig spiller hos Lodz i sidste sæson, lyder det fra chefredaktør, Tomasz Włodarczyk, fra mediet meczyki.pl.

– Han er en typisk all rounder på midtbanen, og på trods af sin unge alder er han ikke bange for at træffe svære beslutninger som at spille bolden i dybden eller spille de svære afleveringer. Han dribler, er god en mod en, er teknisk god men også en stærk og intelligent spiller, der kan tage ansvar, siger Włodarczyk til campo.dk og bakkes op af den tidligere Brøndby-spiller Rafał Niżnik, der spillede på Vestegnen fra 1999 – 2003.

– Han er et stort talent. Han har ikke spillet i den polske Ekstraklasa, og nogle vil måske sige, at det er for tidligt. Men han er virkelig god. Han er stærk og kan løbe hurtigt, og så er han god med bolden. Han elsker at spille og stopper aldrig. Han løber og løber. Det er en fornøjelse at se ham, siger Rafał Niżnik, som også selv spillede i ŁKS Łódź, dengang Brøndby købte ham.

Niżnik ser nu alle Łódź hjemmekampe, og med det kendskab, han har til Brøndby, er det et godt match.

Brøndby-profil roser fansene: Må ikke undervurdere deres betydning

– Han bliver spændende at følge, og de bliver glade for ham, for han er en stærk spiller som kæmper for det. Han har alt, hvad der skal til for at blive en god spiller, og jeg håber, han bliver god i Brøndby.

Ifølge Tomasz Włodarczyk vil personligheden også passe godt til Brøndby og klubbens fans.

– Jeg kender ikke Brøndbys midtbane, og jeg ved ikke, om han kan gå direkte ind i startelleveren, men han er meget talentfuld, og jeg er sikker på, at hans hårde arbejde nok skal vise sig. Han er ydmyg og har ikke nogen smart superstar-attitude. Jeg tror, han er en spiller og en transfer, der vil vise sig at være meget værd for Brøndby i fremtiden, siger Tomasz Włodarczyk, der har mere end 150.000 følgere på Twitter, til campo.dk.

Ifølge Włodarczyk er der lægetjek på mandag i København, og Brøndby betaler ifølge den velinformerede journalist i nærheden af 1 million euro for midtbanespilleren.

I sidste sæson scorede Mateusz Kowalczyk 6 mål og lavede tre assists i 26 kampe for ŁKS Łódź.

Brøndby spiller i weekenden i Superligaen igen, når de møder OB på hjemmebane.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P