Premier League

Manchester United overhalet af rivalerne: Ikke længere førende på talentudvikling

Manchester United har ikke samme styrke på talentudviklingen som tidligere. I stedet har Manchester City overhalet bysbørnene som den førende talentudvikler på egnen.

Manchester United er ikke længere den førende Premier League-klub i talentudvikling.
Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix

Engang var Manchester United verdenskendt for klubbens akademi.

Spillere som Paul Scholes, David Beckham, Ryan Giggs og Neville-brødrene havde en kæmpe andel i, at klubben kom op i verdenseliten.

Nu om dage er der dog langt mellem snapsene, når det kommer til klubbens talentudvikling. Faktisk har Manchester City overhalet rivalerne, hvis man måler på, hvor mange penge klubberne har tjent på salg fra akademierne.

Her har Manchester City tjent i omegnen af 115 millioner pund i de sidste tre år, imens Manchester Uniteds største salg i længere tid er Anthony Elanga for 15 millioner pund.

Det er der en særlig grund til, forklarer forfatteren bag bogen ‘The Price of Football’, Kieran Maguire, til Football Insider:

– Man United har fejlet i at matche sine larmende naboer i forhold til investering i ungdom og akademi-infrastruktur, siden Sheikh Mansour overtog.

– Vi begynder at se dette blive reflekteret i Citys evne til at sikre nogle af de bedste talenter og tjene på det i form af spillersalg, siger Kieran Maguire.

Han siger desuden, at det vil kræve betydelige investeringer, hvis Manchester United igen vil indtage tronen som den bedste talentudvikler.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Investeringer i træningsfaciliteterne eller manglen på samme var også et af Cristiano Ronaldos kritikpunkter, da han lavede sit famøse interview med Piers Morgan, der i sidste ende kostede ham kontrakten i klubben:

– Intet har forandret sig (…). Jeg troede, at jeg ville se andre ting, teknologi og infrastruktur. Desværre, ser vi meget af det jeg plejede at se, som 21, 22, 23-årig. Det overraskede mig virkelig, sagde superstjernen ifølge Sportbible.

Blandt de mest nævneværdige akademispillere fra Manchester United i de senere år kan man nævne Marcus Rashford, Alejandro Garnacho og Mason Greenwood. Sidstnævnte har dog ikke spillet for klubben, siden der blev åbnet en sag om hustruvold mod ham.

Christian Eriksen spillede en stor rolle i Manchester United i sidste sæson. Se alle hans Premier League-oplæg herunder:

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P