3F Superligaen

Fordel for AGF? Brugges forsvar er tyndet ud før AGF-kamp

De har vundet det belgiske mesterskab 18 gange, Club Brugge, og der venter AGF en stor udfordring. Dog har belgierne visse udfordringer i defensiven.

Club Brugges forsvar er tyndet ud forud for opgøret mod AGF
Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

I grundspillet af sidste sæsons Jupiler League var Club Brugges bagerste kæde den næstbedste i rækken, men klubbens forsvar er tyndet ud før den kommende sæson.

Kun mestrene fra Royal Antwerp lukkede færre mål ind på vejen mod sit belgiske mesterskab.

Forud for opgøret mod AGF, har Club Brugge, der vandt det belgiske mesterskab de tre forudgående sæsoner fra 2020 – 2022, mistet flere spillere i midterforsvaret, hvilket bør give nogle panderynker hos klubbens norske træner Ronny Deila.

I flere belgiske aviser rygtes Deportivo Guadalajaras mexicanske forsvarspiller, Jesus Orozco Chiquete, til klubben, som dog angiveligt skulle have fået afvist sit første bud på den 26-årige forsvarsspiller.

Club Brugge trænger til en forstærkning, da klubben har sagt farvel til profilerede forsvarsspillere siden sidste sæson.

Skotske Jack Hendry, der lige nu er på vej til Saudi Arabien har kun fået 45 minutter i opstartskampene. Han var sidste efterår udlejet til italienske Cremonese, mens han i foråret kun fik otte kampe i den belgiske liga samt en enkelt Champions League-kamp for Club Brugge på grund af en skade. Han spillede fuldtid i midterforsvaret mod Benfica på hjemmebane i Brugges 2-0 nederlag i kvartfinalen af Champions League, og Jack Hendry er fast mand på det skotske landshold.

Clinton Mata, Angola, er skiftet til Lyon efter at have været fast mand i fem sæsoner hos Club Brugge. Han har i alt 27 Champions League-kampe på cv’et, og han er netop blevet solgt for godt 40 millioner kroner til den franske storklub. Han spillede 25 kampe for Brugge i sidste sæsons Jupiler League som højreback.

20-årige Abakar Sylla fra Elfenbenskysten er blevet solgt til franske Strassbourg. Det store forsvarstalent spillede i sidste sæson seks Champions League-kampe for belgierne, og han nåede op på 20 kampe i ligaen. Han blev solgt for omkring 150 millioner danske kroner.

Tilbage i Brugge-truppen er nu et par erfarne herrer samt nogle meget unge talenter. Men grundstammen i forsvaret har lidt et knæk.

Club Brugges forsvar er nu:

Midterforsvar:

  • Brandon Mechele (30), 36 ligakampe i sidste sæson
    Fast mand og en af de erfarne spillere hos Club Brugge.
  • Denis Odoi (35), 29 ligakampe i sidste sæson
    Tidl. Fulham FC. En del på bænken i foråret.
  • Dedrick Boyata (32), 11 ligakampe i sidste sæson
    Kun seks startpladser i sidste sæson.
  • Jorne Spileers (18), 11 ligakampe i sidste sæson
    Central forsvarsspiller i fireback kæden.
  • Joel Ordonez (19), 0 ligakampe i sidste sæson.
    Han spillede udelukkende U23-kampe i sidste sæson.

Højreback:

  • Kyriani Sabbe (18), 3 ligakampe i sidste sæson
    Højre back med kun tre ligakampe i sidste sæson

Venstreback:

  • Bjorn Meijer (20), 35 ligakampe i sidste sæson
    Hollænder, fast mand på venstrebacken hos Brugge.
  • Maxim de Cuyper (22), 39 ligakampe i sidste sæson
    Er hentet i Westerloo. Venstreback på Belgiens U21 landshold.
Medie: AGF-favorit overvejer udlandsophold

Det ser altså ud til, at Club Brugge har mistet en del erfaring i forsvaret, og højreback positionen ser unægtelig lidt sårbar ud.

Club Brugge spillede i sidste sæson både med tre- og firemandsforsvar, men fleksibiliteten er i hvert fald mindre hos hjemmeholdet torsdag aften.

AGF møder Club Brugge torsdag aften klokken 20.00, og du kan se kampen på TV 2 SPORT X.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P