LaLiga

CAS omstøder dom om matchfixing: LaLiga-klub får alligevel lov til at deltage i Conference League

Den internationale sportsdomstol har omstødt sagen om matchfixing, der i første omgang udelukkede LaLiga-klubben fra Conference League.

Osasuna-sag afgjort - må spille Conference League
Foto: Marcelo Del Pozo/Reuters/Ritzau Scanpix

Glæden er ikke til at tage fejl af i den spanske LaLiga-klub, Osasuna.

I slutningen af juni måned kom det frem, at klubben var blevet diskvalificeret fra de europæiske turneringer – heriblandt Conference League – som klubben mere eller mindre sensationelt havde kvalificeret sig til via en syvendeplads i LaLiga i den seneste sæson.

Det skyldtes, at klubben var involveret i en matchfixing-sag i 2013-14-sæsonen. Dengang kæmpede klubben om overlevelse og skulle i den forbindelse have betalt omkring 5,6 millioner kroner til Real Betis, for at klubben skulle give en hjælpende hånd med at sikre overlevelse.

Det vakte selvfølgelig stor ærgrelse i klubben, som ikke har deltaget i en europæisk turnering siden sæsonen 2006/07.

UEFA stod bag beslutningen om at diskvalificere Osasuna fra Conference League-deltagelse, men klubben meldte straks ud, at man var uenig i beslutningen og derfor ville appellere sagen.

Det har Osasuna rigtig nok gjort. I førte omgang appellere klubben sagen til UEFA, der dog stadfæstede den, og efterfølgende valgte klubben så at appellere sagen til den internationale sportsdomstol (CAS).

Og netop CAS har denne tirsdag valgt at omstøde sagen. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Dermed står det klart, at Osasuna alligevel får lov til at deltage i Conference League i sæsonen 2023/24. Klubben overtager pladsen fra Athletic Club Bilbao, som ellers stod til at erstatte Osasuna i turneringen.

Osasuna vil derfor være til stede den 7. august, når der trækkes lod om, hvem der møder hvem i Conference League playoff-runden. Lodtrækningen finder sted den 24. og 31. august.

Læs meget mere om den konkrete sag, der blandt andet førte til flere fængselsstraffe og sågar en Osasuna-nedrykning, da resultaterne ikke endte med at flaske sig, herunder

Officielt: UEFA udelukker LaLiga-klub fra Conference League grundet matchfixing

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P