International Fodbold

Reggae Girlz Rise Up: Jamaica crowdfunder sig hele vejen til VM – fodboldforbund vil ikke betale

Det jamaicanske kvindelandshold får angiveligt ingen støtte fra landets fodboldforbund og har derfor crowdfundet sig hele vejen til Australien.

Jamaica crowdfunder sig til VM i Australien
Foto: David Gray/AFP/Ritzau Scanpix

Det jamaicanske kvindelandshold – også kaldet Reggae Girlz – er med ved en VM-slutrunde for anden gang i landets historie.

Men selvom det burde vække glæde i det jamaicanske fodboldforbund, så har forbundet angiveligt valgt at støtte ganske lidt op om spillernes rejse til Australien og New Zealand, hvor slutrunden finder sted.

I stedet er det kvinderne selv samt deres familie og venner, der står for at betale turen ‘Down Under’. Og her har man valgt at tage alternative metoder i brug. Det fortæller spillerne ifølge Daily Mail.

Således fortæller Reggae Girlz, at en af spillernes mor i månederne op til holdets afgang til Australien og New Zealand lancerede en GoFundMe-kampagne ved navn ‘Reggae Girlz Rise Up’.

Formålet var at samle penge nok ind til, at spillerne overhovedet kunne deltage ved slutrunden. Og det er man øjensynligt lykkes med.

– Som jamaicanske kvindelandsholdsspillere har vi altid brug for støtte, der rækker ud over det jamaicanske fodboldforbund. De støtter os ikke. Derfor har vi brug for vores familie og venner, for uden dem ville vi nok ikke have mulighed for at deltage ved VM-slutrunden, fortæller landsholdsmålmand Rebecca Spencer.

I samme forbindelse oplyses det, at GoFundMe-kampagnen i alt indsamlede omkring 50.000 dollars – svarende til omkring 335.000 danske kroner.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Det er ikke nyt for det jamaicanske kvindelandshold, at man ikke modtager særlig meget støtte fra landets fodboldforbund.

– De sidste par år har, for at være ærlig, været meget hårde, siger landsholdsmålmand Rebecca Spencer til mediet med henvisning til de uoverensstemmelser, der har været mellem de jamaicanske kvindelandsholdsspillere og det jamaicanske fodboldforbund.

I juni måned udgav Reggae Girlz en erklæring på de sociale medier, hvor de udtrykte deres ‘store skuffelse over Jamaicas fodboldforbund’. Her udtrykte spillerne deres frustration over lønspørgsmål og nedskæringer i landsholdsbudgettet.

Jamaicas landsholdskvinder hævdede i samme forbindelse, at de ikke har modtaget den betaling, som ellers er garanteret i deres kontrakter. Samtidig har de budgetmæssige begrænsninger betydet, at Reggae Girlz er gået glip af værdifuld træningstid – herunder adskillige træningskampe op til VM-slutrunden.

Mål og highlights: Dansk triumf! – Danmarks VM-kvinder besejrer Kina til sidst

Det jamaicanske kvindelandshold leverede en gedigen overraskelse i deres første kamp ved VM-slutrunden i Australien og New Zealand.

Her spillede Reggae Girlz uafgjort 0-0 mod Frankrig, som ellers var betragtet som store forhåndsfavoritter. Det var samtidig det første VM-point i historien for de jamaicanske kvinder.

Det danske kvindelandshold deltager også ved slutrunden. De danske VM-kvinderne besejrede Kina i først kamp i turneringen og skal næste gang i kamp på fredag, hvor England venter klokken 10:3o. Kampen kan følges direkte på TV3 og Viaplay.

Følg Campo på Facebook

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P