3F Superligaen

FCK-tvillinger fik debut: Det er en drengedrøm

Emil og Oscar Højlund kom begge på banen og fik debut, da F.C. København sejrede over Lyngby i Superligaens første spillerunde.

Højlund-tvillingerne fik FCK-debut mod Lyngby.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det var ikke sket siden 90’erne.

Det var nemlig mere end 20 år side, F.C. København havde haft et tvillingepar med i truppen til en førsteholdskamp indtil i går.

Oscar og Emil Højlund var nemlig at finde i de danske mestres trup til kampen mod Lyngby lørdag eftermiddag, og ikke siden Michael og Martin Johansen i 90’erne er det altså sket.

Og ikke nok med det, så kom de 18-årige brødre også ind og fik de sidste hektiske minutter på banen for FCK, da 2-1-sejren over Lyngby skulle køres hjem, og det betød altså FCK-debut til Oscar og Superliga-debut til Emil.

– Det var fantastisk bare at mærke den stemning nede fra vores fans, og så er det en drengedrøm at kunne få lov til at spille for ens yndlingsklub, lyder det på klubbens hjemmeside fra Oscar Højlund, som ikke rigtig nåede at mærke presset ved sin indskiftning:

– Man når ikke rigtig at tænke så meget, når man kommer ind på det tidspunkt, for adrenalinen pumper. Så det er jo bare med at prøve at bevare roen, for det var meget hektisk på det tidspunkt med mange dødbolde og indlæg, men vi krigede den hjem.

Mål og Highlights: Se F.C. København sejre i sæson-åbneren mod Lyngby BK

Også hans bror Emil, som har været på banen før i FCK’s to sekstendedelsfinaler mod PSV i fjor, nød også oplevelsen.

– Det var dejligt at komme ind, det er jo det her man går og arbejder for hver dag, og så er det lige meget hvad den står. Det var dejligt at komme ind og røre bolden lidt, selv om det mest handlede om at forsvare os i de sidste minutter, og jeg er selvfølgelig utroligt glad for, at vi vandt, lyder det fra Emil Højlund.

Som du måske har gættet er tvillingerne den tidligere FCK’er og nuværende landsholdsstjerne Rasmus Højlunds yngre brødre.

Der er mulighed for flere minutter i benene for tvillingerne, når F.C. København indleder deres Champions League-kampagne mod islandske Breidablik i kvalifikationen på tirsdag.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P