Premier League

Retssag aflyst: Anklagerne mod Ryan Giggs frafalder

Anden udgave af retssagen mod Ryan Giggs som følge af anklager om vold mod sin ekskæreste, Kate Greville, er nu droppet.

Ryan Giggs retssag droppet
Foto: Ed Sykes/Reuters/Ritzau Scanpix

Retssagen begyndte i august 2022.

Her var Manchester United-legenden, Ryan Giggs, anklaget for flere forhold mod ekskæresten Kate Greville, som blandt andet talte vold, tvang samt kontrollerede adfærd.

Hændelserne skulle have fundet sted i parrets hjem i 2020, hvor Giggs angiveligt skulle have nikket Greville en skalle og slået hendes lillesøster med en albue i hovedet, da hun prøvede at få Giggs væk.

Ryan Giggs benægtede på daværende tidspunkt beskyldningerne – ligesom han i øvrigt har gjort det siden. Retssagen fandt nemlig ikke sin afgørelse tilbage i august 2022, hvor juryen efter 23 timers møde ikke kunne blive enige om en dom.

Derfor var retssagen sat til at gå om den 31. juli 2023. Men denne er nu blevet lagt ned, da anklagerne har valgt at droppe sagen. Det skriver BBC tirsdag.

Det skyldes, at Kate Greville skulle have frabedt sig at indtage talerstolen i retssagen på ny, da den første retssag tilbage i august 2022 skulle have taget hårdt på både hende og søsteren.

– Det her har ikke været en let beslutning. Kate Greville og hendes søster, Emma, gav deres vidnesbyrd over flere dage tilbage i august, hvor der var stor interesse fra offentligheden og medierne. Og det har taget meget hårdt på dem begge, fortæller anklager i sagen, Peter Wright, og fortsætter:

– Derfor ønsker de ikke at gå igennem det hele en gang til. Og da vi ikke ønsker at presse dem til at gøre det, så står vi reelt set tilbage uden beviser i sagen på anklagepunkt et, to og tre.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

På den anden side af bordet, hos forsvarsadvokat for Ryan Giggs, Chris Daw, er der dog glæde at spore.

– Hr. Giggs er dybt lettet over, at sagen nu endelig er slut, efter at han i næsten tre år har kæmpet for at rense sit navn. Han vil nu genopbygge sit liv og sin karriere som en uskyldig mand, siger Chris Daw ifølge BBC.

Ryan Giggs var senest aktiv som landstræner for det walisiske landshold. Her fratrådte han stillingen i slutningen af juni 2022, kort før den oprindelige retssag gik i gang.

Som aktiv spiller nåede Giggs at spille hele 963 kampe for Manchester United med 168 mål og 259 assists til følge. Siden 2014 har han ejet fodboldklubben, Salford, som spiller i den fjerdebedste engelske række, League Two.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P