Premier League

NFL-ejer overtager Leeds United

Championship-klubben Leeds United har fået ny ejer. Fremover vil 49ers Enterprises - som også ejer NFL-holdet San Francisco 49ers - lede klubben.

Leeds Logo

En ny hverdag starter nu i Leeds United.

Ikke nok med, at traditionsklubben nu skal vænne sig til en tilværelse i den næstbedste engelske fodboldrække, The Championship, så har klubben nu også fået en ny ejer.

Det oplyser klubben sent mandag aften på sin hjemmeside.

Her står det klart, at 49ers Enterprises – som også ejer NFL-holdet San Francisco 49ers – har købt Leeds og dermed overtager ejerskabet i klubben med øjeblikkelig virkning.

49ers Enterprises investere i første omgang i Leeds tilbage i 2018 og øgede sin andel i klubben til 44 procent i slutningen af 2021. Nu er de hovedaktionær, og Paraag Marathe, som tidligere har været næstformand og bestyrelsesmedlem i klubben, overtager dermed styringen af Championship-klubben, som siden 2017 har været ledet af Andrea Redrizzani.

– Det har været en ære at guide Leeds United i løbet af de sidste seks år og tilbringe så meget tid med den bedste fanbase i verden. 49ers Enterprises har været fantastiske partnere i årevis, og jeg er overbevist om, at de vil tage Leeds til næste niveau, fortæller Andrea Radrizzani på klubbens hjemmeside, inden ordet gives videre til Paraag Marathe.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Dette er et vigtigt øjeblik for Leeds United, og vi er allerede i gang med arbejdet. Denne overgang er nødvendig for at udstikke en ny retning for klubben, siger den nye formand i Leeds, Paraag Marathe.

I teamet bag Paraag Marathe er også Jed York, som er CEO i 49ers, mens golfspillerne Jordan Spieth og Justin Thomas samt NBA-stjernen Russell Westbroom også er en del af investorgruppen.

Leeds åbner Championship-sæsonen og jagten på en oprykning til Premier League, når klubben den 6. august tager imod Cardiff hjemme på Elland Road.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P