Europæisk Fodbold

Første kvindelige cheftræner ansat i professionel engelsk fodbold

Forest Green Rovers har netop ansat Hannah Dingley som midlertidig cheftræner, og dermed bliver hun den første kvindelige cheftræner i det engelske ligasystem.

Forest Green Rovers har netop ansat Hannah Dingley som klubbens cheftræner den første kvindelige træner i det engelske ligasystem.
Foto: Forest Green Rovers

De har gang i flere bemærkelsesværdige ting hos Forest Green Rovers.

Klubben er af både FIFA og FN anerkendt som verdens grønneste fodboldklub, og nu tager Gloucestershire-klubben endnu et markant skridt.

Klubben, der har hjemme i den knapt 6.000 indbygger store by Nailsworth, har netop forfremmet Hannah Dingley til midlertidig cheftræner.

Dermed bliver den 39-årige waliser den første kvindelige cheftræner i det engelske ligasystem, der består af de fem bedste rækker i engelsk fodbold.

– Jeg er virkelig glad for dette nye skridt i min karriere. Pre-season er lige startet, og sæsonen starter lige om lidt. Det er en spændende tid i fodbold. Jeg er taknemmelig for muligheden for at tage et skridt op og stå i spidsen for så progressiv og fremadtænkende klub, lyder det fra Hannah Dingley.

Forest Green vandt i forrige sæson League Two, som er den fjerdebedste række i England, men i klubbens netop afsluttede debutsæson i League One rykkede den ned med et brag som nummer 24 ud af 24 hold og med 19 point til redning.

Allerede i januar så situationen håbløs ud for Forest Green Rovers, der ansatte det tidligere Everton-ikon Duncan Ferguson i et forsøg på at fremtrylle en redning.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

En sådan kunne end ikke Big Dunc præstere, og skotten forlod klubben tirsdag.

Hannah Dingley sluttede sig til Forest Green for fire år siden, hvor hun blandt andet har stået i spidsen for klubbens akademi.

– Hannah var det naturlige valg som midlertidig cheftræner for førsteholdet. Hun har leveret et fantastisk stykke arbejde i spidsen for vores akademi, og hun er helt på linje med værdierne i vores klub.

– Det er måske sigende for herrefodbold, at selvom denne ansættelse sker på merit, så er den nyskabende, da Hannah vil blive den første kvindelige cheftræner i engelsk herrefodbold, lyder det fra formand Dale Vince.

Da Forest Green forud for 2017-18-sæsonen rykkede op i League Two, blev klubbens hjemby, Nailsworth, den mindste klub nogensinde til at have haft en klub i det engelske ligasystem.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P