Europæisk Fodbold

PSG-manager anholdt for racisme

Den franske PSG-manager, Christoph Galtier, er fredag blevet anholdt som følge af anklager om racistiske og diskriminerende udtalelser.

Christoph Galtier anholdt for racisme
Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Paris Saint-Germains manager, Christoph Galtier, er fredag blevet anholdt.

Det beretter flere franske medier fredag – heriblandt L’Équipe, Le Parisien, RMC Sport og nyhedsbureauet AFP. Sidstnævnt fortæller, at man har været i kontakt med anklageren i Nice, som bekræfter anholdelsen.

Her fremgår det, at Galtier og sønnen John Valovic-Galtier begge er blevet anholdt i Nice som led i efterforskningen og mistanke om diskrimination og racisme i OGC Nice, hvor Galtier var manager i en enkelt sæson fra sommeren 2021 til sommeren 2022.

Anklagerne lyder på, at Galtier altså skulle have være diskriminerende, racistisk og islamofobisk omkring spillerne i forbindelse med sin tid i Nice, hvor han altså blandt andet har stået i spidsen for Kasper Dolberg, der skiftede til klubben ved i januar 2022.

Ifølge den tidligere sportsdirektør i OGC Nice, Julien Fournier, som også er blevet afhørt af politiet i forbindelse med sagen, så skulle Galtier have ønsket at rydde ud i OGC Nice-truppen, da han mente at ‘for mange sorte spillere og muslimer’ – oplysninger der dog endnu ikke har været bekræftet andetsteds.

Fransk lovgivning siger, at politiet har 24 timer til at afhøre Galtier. Herefter skal PSG-manageren enten løslades eller sigtes.

Christoph Galtier har tidligere været ude at afvise alle anklager om racisme og diskrimination, da historien kom frem i april måned. Læs mere om dette her.

Galtier har fortsat kontrakt i Paris Saint-Germain frem til sommeren 2024.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P