NordicBet Ligaen

Sportschef om ny cheftræner: Kommer fra en klub lig Horsens

I AC Horsens har de ansat en cheftræner, der kommer med erfaring fra en klub, der på mange måder minder om AC Horsens.

AC Horsens har hentet svenske Joakim Persson ind som klubbens nye cheftræner, han kommer fra en klub lig AC Horsens.
Foto: AC Horsens

AC Horsens rykkede for første gang i klubbens historie op i Superligaen forud for 2005-06-sæsonen.

Dengang var det Kent Nielsen, der stod bag den meriterende bedrift, og siden har fem cheftrænere været igennem klubben.

Nu er den sjette blevet ansat i form af svenske Joakim Persson, og selvom han ingen trænererfaring har fra dansk fodbold, så var det ham, der i 2019 spillede den lille Halland-klub Varberg BoIS op i Allsvenskan for første gang i klubbens historie.

Det er da heller ikke helt tilfældigt, at Persson kommer fra en mindre svensk klub.

– Vi har efter en grundig research valgt Joakim Persson ud fra et stærkt kandidatfelt, og valget er blandt andet faldet på ham, fordi vi skal have en cheftræner, der adskiller sig i forhold til det, vi har, men han skal også videreføre det stærke træningsmiljø og de gode initiativer, der er sat i søen. Joakim Persson kommer fra en klub, hvor man skal have meget ud af få ressourcer ligesom i AC Horsens, og hans fodboldfilosofi har tiltalt os, siger Sports- og talentchef Niels Erik Søndergård.

Officielt: AC Horsens præsenterer ny cheftræner

Varberg BoIS ligger efter sæsonens første 12 kampe i Allsvenskan sidst, men efter tre sæsoner med overlevelser, har de i Horsens set nok til at blåstemple trænerens kvaliteter.

– Han har en klar idé om, hvad han vil med en aggressiv, fremadrettet spillestil baseret på hårdt arbejde, og han er forholdsvis pragmatisk i forhold til formation. Han er ikke fastlåst på et bestemt system, og det passer godt til vores situation lige nu. Han er en rigtig god fyr med værdier, der matcher vores i AC Horsens, og han er både en tydelig leder og en dygtig motivator, siger Niels Erik Søndergård.

AC Horsens og Joakim Persson har præcis 25 dage til sæsonens første betydende kamp, hvor nedrykkerne på udebane møder oprykkerne fra Kolding IF.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P