LaLiga

Officielt: Gündogan på plads i FC Barcelona

Efter syv sæsoner i Manchester City er tyske Ilkay Günodgan nu officielt draget mod varmere himmelstrøg i Spanien.

Den tyske landsholdsspiller Ilkay Gündogan er nu officielt på plads som ny spiller i FC Barcelona. Han skifter fra Manchester City.
Foto: FC Barcelona

Han sluttede af i Manchester City som en legende.

Ilkay Gündogan var anfører i den sæson, hvor det endelig lykkedes Manchester City at hjemtage Champions League-trofæet, men sæsonen 2022-23 blev hans sidste i klubben.

Den tyske midtbanespiller er netop blevet præsenteret som ny spiller i FC Barcelona, hvor han kommer til på en fri transfer.

Den 32-årige tyske midtbanespiller har skrevet under på en kontrakt gældende til sommeren 2025, og i kontrakten er indskrevet en frikøbsklausul på intet mindre end 400 millioner euro – cirka 2,98 milliarder danske kroner.

I kontrakten er ligeledes en option på yderligere én sæson.

Foto: FC Barcelona

Ilkay Gündogan skifter til FC Barcelona fra de engelske treble-vindere fra Manchester City, hvor han takker af efter syv sæsoner.

Tidligere har han spillet i tyske klubber som Schalke 04, Bochum og Nürnberg, men gennembruddet kom i Dortmund, hvor han fra 2011 til 2016 spillede 157 kampe og var med til at vinde Bundesligaen i sin første sæson.

Begge Gündogans forældre er fra Tyrkiet, men Gündogan selv er født og opvokset i Gelsenkirchen og har udelukkende repræsenteret Tyskland på landsholdsplan. Han står noteret for i alt 67 landskampe og 17 landsholdsmål for Nationalelf.

Du kan se Ilkay Gündogan løfte Champions League-trofæet herunder:

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P