Europæisk Fodbold

Danskere sendte Rosenborg mod bunden – Fortsætter de sådan er de i akut nedrykningsfare

En fuldstændig uhørt nedrykningskamp kan være under opsejling for Norges med afstand største fodboldklub.

Fem danskere var på banen for Saprsborg, der søndag slog Rosenborg med hele 0-3 og dermed sender storklubben mod nedrykningsstregen.
Foto: Ole Martin Wold/NTB/Ritzau Scanpix

Med i alt 26 norske mesterskaber har Rosenborg flere mesterskaber end sine tre nærmeste konkurrenter til sammen.

Trondhjem-klubben er med afstand den mest succesfulde klub i norsk fodbold, men for tiden går det bestemt ikke godt.

Søndag tabte Rosenborg hjemme på Lerkendal med hele 0-3 til et halvt dansk mandskab fra Sarpsborg, og dermed rykker storholdet skræmmende tæt på nedrykningsstregen.

Godt nok har Rosenborg på 11. pladsen fire point ned til Sandefjord, der lige nu ligger på den 14. plads, som efter sæsonen skal ud i en nedrykningsplayoff mod nummer tre fra den næstbedste række, men Rosenborg har spillet to kampe mere end Sandefjord.

Rosenborg udskiftede tidligere på måneden den erfarne cheftræner Kjetil Rekdal med midlertidige Svein Maalen, og spørger man hos den lokale Trondhjem-avis, Adresseavisen, så skal der ikke gå meget galt, for at Rosenborg havner i decideret akut nedrykningsfare.

– Maalen har en klar filosofi, som jeg vil tro, at klubben også har, men det tager tid med at lykkes. Det er ikke sikkert, at de har den tid i Rosenborg. Taber de yderligere to-tre kampe nu, så er der nedrykningskamp. Det kan Rosenborg ikke holde til, lyder det fra avisens kommentator Birger Løfaldli ifølge VG.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Det er klart, at det kan det blive (nedrykningskamp, red.), hvis det fortsætter sådan her. Det vil tage tid for Maalen at lykkes, og det må både bestyrlesen og omgivelserne have tålmodighed til.

– Det kan føre til, at Rosenborg tager meget få point de næste måneder. Fortsætter det sådan her, er de i akut nedrykningsfare, lyder det fra Løfaldi.

Rosenborg har været en del af den bedste norske række, siden den nuværende Eliteserien blev etableret under navnet ‘Norgesserien’ i 1937.

Af de nuværende 14 hold i ligaen er Rosenborg det eneste hold, der ikke har været rykket ned i dette årtusind. Senest klubben var nede i den næstbedste række var i 1978.

Anton Skipper, Victor Torp, Jeppe Andersen, Mikkel Maigaard og Gustav Mogensen fik alle spilletid for Sarpsborg i søndagens 0-3-sejr. Carlo Holse er eneste dansker i Rosenborg – han spillede alle 90 minutter i gårsdagens nederlag.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P