Voldsom udskiftning i OB-truppen: Vil give os en bedre sæsonstart

OB har været tidligt ude af starthullerne i transfervinduet, men det har været en helt bevidst strategi for fynboerne.

I OB har de både hentet og taget afsked med mange spillere denne sommer, og det er for at stå skarpt til sæsonstarten.
Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Et enkelt point efter fem kampe.

OB havde en nærmest katastrofal start på sæsonen sidste år, hvor klubben rodede rundt nederst i Superligaen.

Den dårlige sæsonstart blev dog efterfulgt af 12 kampe, hvor holdet kun tabte én kamp, men skaden var sket, og målet om top-seks blev ikke indfriet.

Det skal der i den kommende sæson laves om på, og derfor har fynboerne tidligt været på transfermarkedet med en helt særlig strategi.

– En del af evalueringen viste, at vi havde en svag start på sæsonen. For at give os selv en bedre sæsonstart, ønsker vi at have de spillere på plads, som skal konkurrere, når vi starter op, så de i fællesskab får længst mulig tid til forberedelse.

– Min opfattelse er, at dem, der var med i sidste sæson, og dem, der er med nu, er klar over, hvad vi skal gøre med hensyn til dedikation og kompromisløshed for at optimere opstarten, siger klubbens fodbolddirektør Björn Wesström til klubbens hjemmeside.

Officielt: OB sælger Minteh – udlejes med det samme

OB præsterede tidligere på måneden klubbens største salg til dato, da de solgte Yankuba Minteh til Premier League-klubben Newcastle, og netop det salg viser lidt om, hvad de kan i fodboldklubben på Fyn.

– OB gjorde noget, der ikke var gjort før. Vi har øget muligheden for at være bæredygtig gennem en betydelig indtægt via spillersalg, og vi har vist fodboldverdenen, at vi er gode til at scoute og udvikle talenter, siger Wesström, der ikke er nervøs for forandringen i spillertruppen:

– Jeg ser det som en mulighed for at tilføje karakteristika og personligheder, der gør OB bedre, slutter fodbolddirektøren.

Ærlig Osnabrück-boss efter OB -transfer: Vi havde gerne beholdt Köhler

OB sluttede to point fra en plads i top-seks og måtte derfor nøjes med at spille med i nedrykningsspillet i den netop afsluttede sæson. En egentlig nedrykning var dog aldrig et tema, og klubben sluttede som toer i nedrykningsspillet.

Foruden Yankuba Minteh har OB denne sommer solgt Jakob Breum, ligesom de har sagt farvel til spillere som blandt andre Jeppe Tverskov, Joel King, Kenneth Zohore, Aron Thrandarson og Jörgen Skjelvik.

Ind er til gengæld kommet Sven Köhler, Leeroy Owusu, Sauli Väisänen, Rami Al-Hajj, Louicius Don Deedson, Johannes Selvén og Mohamed Buya Turay.

Se de 10 bedste OB-mål fra den forgangne sæson herunder:

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P