Premier League

Arteta udpeger: Her tabte vi mesterskabet

Arsenal var tæt på at vinde sit første engelske mesterskab siden 2004, og manager Mikel Arteta peger nu på grundene til, at det ikke lykkedes.

Arsenal manager Mikel Arteta identificerer et par af årsagerne til det tabte engelske mesterskab.
Foto: Peter Cziborra/Reuters/Ritzau Scanpix

I 248 dage sad Arsenal på førstepladsen i Premier League.

Selvom det ikke blev til noget mesterskab, så har The Gunners nu rekorden som det hold, der har haft fleste dage i spidsen uden at vinde.

Næppe nogen rekord de glæder sig specielt meget over i Nordlondon, men knapt en måned efter sæsonens sidste kamp har klubbens manager nu peget på et par af grundene til, at det ikke lykkedes for klubben.

En forfærdelig måned i april, hvor det blev til uafgjort mod både Liverpool, West Ham og Southampton samt slutteligt et nederlag til Manchester City, blev for bekosteligt.

– De tre uafgjorte i træk straffede os sammen med alle de uheld, der skete. Der var tre eller fire skader til vigtige spillere, og derfra blev alt kompliceret.

– Da vi havde et fuldt hold, var vi stabile. Så snart problemerne kom, kunne vi ikke være stabile. Og så var vores rivaler verdens bedste hold, havde den bedste trup i verden, havde verdens bedste træner [..] Vi havde ikke andet valg end at acceptere det og give hånd til mestrene, siger Arteta ifølge Evening Standard til Marca.

– Da vi begyndte at få skader, følte jeg, at det ville komme til at koste os. Kravene kunne ikke bliver opfyldt. Hvis man vil vinde Premier League mod City, så skal man frem til april og maj med alle spillere til rådighed og på deres bedste niveau. På grund af skader, kom vi ikke dertil, lyder det videre fra Arteta.

Medie: Skidt nyt for Arsenal – nu vil Manchester City have ham

Selvom han nu har haft godt en måned til at komme sig over det tabte mesterskab, så nager det stadig den spanske Arsenal-manager.

– Den dag i dag gør det stadig virkelig ondt, at vi ikke vandt Premier League efter at have brugt 10 måneder på at kæmpe med [Manchester] City. Men sådan er sporten. Det sagt, så er det, vi har opnået med så ungt et hold, umagen værd. Det står også klart for mig, lyder det fra Arteta.

Selvom Arsenal altså måtte nøjes med andepladsen i Premier League, så kan de glæde sig over, at de har kvalificeret sig til Champions League for første gang siden andenpladsen i 2016.

Hør Viasats ekspert, Allan Kuhn, give sit bud på, hvornår det gik galt for Arsenal:

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P