Europæisk Fodbold

Officielt: UEFA udelukker LaLiga-klub fra Conference League grundet matchfixing

Klubbens involvering i en matchfixing sag kan vise sig at få konsekvenser for La Ligas syvendeplads' deltagelse i Conference League.

Soccer Football - Europa Conference League - Play Off First Leg - Leicester City v Randers FC - King Power Stadium, Leicester, Britain - February 17, 2022 General view of the Europa Conference League logo displayed on a big screen inside the stadium before the match REUTERS/Craig Brough

Ikke siden 2006/07-sæsonen har Osasuna spillet europæisk fodbold.

Men i 2022/23-sæsonen ændrede klubben sensationelt på det, da de sikrede sig syvendepladsen i LaLiga og dermed bookede en billet til næste sæsons Conference League.

Nu tyder noget dog på, at det europæiske eventyr alligevel må lade vente på sig for klubben fra Pamplona.

Klubben har nemlig fredag meddelt på sin hjemmeside, at man har modtaget en meddelelse fra UEFA om, at deres involvering i en matchfixing-sag i 2013/14-sæsonen diskvalificerer dem fra turneringen.

Sagen centrerer sig som sagt om sæsonen 2013/14, hvor Osasuna kæmpede for overlevelse i den bedste spanske række og endte med at rykke ud som nummer 18 i ligaen.

I 2020 blev fem tidligere direktører i Osasuna så idømt fængselsstraffe i sagen for at medvirke til at snyde med resultater, som skulle have tilgodeset Osasuna i deres nedrykningskamp.

Officielt: Liverpool-koryfæ overtager trænersædet i Celta Vigo

Dengang fandt retten i Spanien, at der var blevet sendt i omegnen af 650.000 euro (eller 5,6 millioner kroner) til Real Betis, hvis Betis slog Real Valladolid og samtidig tabte til Osasuna.

Resultaterne flaskede sig som planlagt, da Betis slog Valladolid 4-3 og samtidig led et nederlag på 2-1 til Osasuna. Andre resultater betød dog, at snyden alligevel ikke var nok til at sikre Osasunas overlevelse i det, der dengang hed Primera Division.

Nu mener UEFA altså, at Osasunas involvering i sagen bryder med organisationens artikel 4.1G, som skriver, at klubberne ikke må have været direkte eller indirekte involveret i sager, der skulle have til hensigt at influere en kamps resultat.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Klubben meddeler på sin hjemmeside, at man er uenige i beslutningen, og at man har tænkt sig at appellere dommen og kæmpe sin juridiske kamp indtil sidste konsekvens for at beskytte sine rettigheder.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P