Sveriges EM-drøm langt væk efter nederlag i Østrig

Sverige så længe ud til at skulle få et enkelt point med fra udekampen mod Østrig i Wien, men hjemmeholdet var skarpe til sidst.

Østrig tog tirsdag aften imod Sverige i den vigtige EM-kvalifikationskamp i Gruppe F, og Østrig vandt kampen 2-0.

Hvis man på forhånd havde sagt, at Finland efter juni ville være det nordiske land, der havde bedst mulighed for at kvalificere sig til EM, ville folk formentlig have grinet.

Det er ikke desto mindre tilfældet, efter Sverige, Danmark og Norge alle er kommet vaklende fra start.

Tirsdag aften løb det svenske landshold ind i sit andet nederlag ude af tre mulige, da de i Wien tabte 2-0 til Østrig.

Hjemmeholdet var bedst i både første og anden halvleg, men de gæstende svenskere så alligevel ud til at skulle redde et enkelt point med hjem.

Sådan gik det dog ikke, for med ni minutter tilbage af kampen gjorde Hoffenheims Christoph Baumgartner det til 1-0 til stor jubel blandt tilskuerne på Ernst Happel Stadion.

Ét minut før tid gjorde selvsamme Baumgartner det også til 2-0 for hjemmeholdet, der dermed fastholder førstepladsen i gruppe F.

Sverige har kun tre kampe, efter de i marts slog miniputterne fra Azerbaijan med hele 5-0.