International Fodbold

Danmarks ni mand sled sig til point mod Wales i kvalifikationen til U21-EM

På trods af to røde kort i anden halvleg lykkedes det alligevel det danske U21-landshold at slide sig til et enkelt point mod Wales.

Dansk jubel efter Maurits Kjaergaards scoren til 1-0 på straffespark under U21EM kvalifikationskampen mellem Danmark og Wales på Vejle Stadion tirsdag den 20. juni 2023.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Anden halvleg var ved at blive rigtig dyr for det danske U21-landshold tirsdag aften.

Her var de unge danske drenge efter to direkte røde kort lige ved at smide det hele på gulvet på Vejle Stadion.

I sidste ende endte landsholdet, som var spækket med talenter, der tidligere på dagen var blevet nomineret til Golden Boy, alligevel med at kæmpe sig tilbage i kampen og spille 2-2 mod Wales.

Danmark gik ellers til pause med en 1-0-føring, efter Maurits Kjærgaard tilkæmpede sig et straffespark og efterfølgende selv eksekverede sikkert fra pletten.

Danskerne fik dog en mareridtsstart på anden halvleg, da netop indskiftede Lucas Hey blokerede en walisisk friløber på stregen med armen og blev sendt tidligt i bad.

Wales’ Rubin Colwell udnyttede det følgende straffespark og gentog succesen på endnu et straffespark blot 12 minutter efter.

Avis: Så meget betaler Malmö for Silkeborg-profil

På trods af at være bagud og nede med 2-1 formåede danskerne dog at kæmpe sig tilbage i kampen, og efter et dansk spilovertag udlignede Oliver Nielsen til 2-2 efter et hjørnespark med et kvarter tilbage af kampen.

Ti danske spillere blev så til ni få minutter efter, da Oliver Busch kom alt for sent i en glidende tackling og ligesom Hey også så direkte rødt.

Og var det ikke for en stærk hånd fra Filip Jørgensen i det danske mål på en walisisk friløber, så havde slutresultatet på kampen sandsynligvis ikke været 2-2.

Følg Campo på Facebook

Det uafgjorte resultat betyder, at Danmark stadig fører deres EM-kvalifikationspulje med fire point, men er samtidig også det eneste hold, der på nuværende tidspunkt har været i aktion to gange i kvalifikationen.