International Fodbold

Hvem har overtaget? – Få overblikket over tidligere møder mellem Danmark og Slovenien

Danmark møder mandag aften Slovenien i EM-kvalifikationen. Hvordan er det gået i tidligere møder mellem de to nationer?

Mandag aften skal Kasper Hjulmands drenge igen i aktion, når det danske landshold gæster Slovenien i EM-kvalifikationen.

Her skal det danske landshold, efter en lidt tvivlsom start på kvalifikationen, som blandt andet har budt på et nederlag til Kasakhstan, forsøge at hente vigtige point i jagten på en plads ved EM 2024.

Men ser man bort fra de seneste præstationer, hvordan ser det så egentlig ud i tidligere møder mellem Danmark og Slovenien? Bliv klar til aftenens opgør her.

Danmark og Slovenien er ikke blandt de nationer, der har stået over for hinanden flest gange. Faktisk har Danmark og Slovenien blot spillet fire kampe imod hinanden gennem historien – to gange i betydende kampe og to gange i træningskampe.

Fælles for alle fire kampe gælder det dog, at Danmark altid har trukket sig sejrrigt ud af møderne. Danmark har således vundet alle fire kampe mod Slovenien gennem historien.

Samtidig har Danmark også været ganske flittigt scorende mod Slovenien. Således har Danmark næsten et scoringssnit på tre mål per kamp mod Slovenien, da de danske drenge har nettet 11 gange i de fire opgør. Modsat har Slovenien blot scoret én enkelt gang mod Danmark i de fire tidligere opgør.

Tidligere opgør mellem Danmark og Slovenien

  • 1. sep. 1996 – Slovenien 0-2 Danmark (VM-kval)
  • 30. apr. 1997 – Danmark 4-0 Slovenien (VM-kval)
  • 26. apr. 2001 – Danmark 3-0 Slovenien (Træningskamp)
  • 6. feb. 2008 – Slovenien 1-2 Danmark (Træningskamp)
Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Historisk set har Danmark altså fordelen, når de to nationer står over for hinanden mandag aften. Ser man på den seneste verdensrangliste er det også de danske drenge, der står til at vinde.

På FIFA’s verdensrangliste, som senest blev opdateret den 6. april 2023, indtager Danmark således en 19. plads, mens Slovenien indtager en 59. plads.

Ser man på den seneste form over fem kampe, så er det dog Slovenien, der kommer ind til opgøret i bedst form. Slovenien har således vundet fire ud af de seneste fem kampe, mens Danmark blot har vundet to ud af de seneste fem.

Det hele kan dog kun afgøres på banen. Om den ene eller anden statistik holder, finder du ud af, når de to mandskaber træder på banen mandag aften. Opgøret mellem Slovenien og Danmark fløjtes op klokken 20:45 og kan følges direkte på TV2 og TV2 PLAY.

Få overblikket på den øjeblikkelige stilling i Danmarks EM-kvalifikationsgruppe herunder

Hvor og hvornår spilles EM 2024 i fodbold – Få svaret her

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P