International Fodbold

Lynstart chokerede Holland – Italien tager tredjepladsen ved Nations League

Italien sikrede sig søndag eftermiddag tredjepladsen i Nations League efter sejr mod Holland.

Italien vinder bronzekampen mod Holland i Nations League.

Både Holland og Italien måtte i løbet af ugen sande, at det maksimalt kunne blive til en tredjeplads ved denne udgave af Nations League.

Begge hold blev besejret i Nations League-semifinalen, og dermed var det en tredjeplads, der var på spil, da de to nationer søndag eftermiddag mødtes i Nations League-bronzekampen.

Og her var det italienerne, der trak det længste strå af de to med en sejr på 3-2 i ordinær spilletid.

Det italienske landshold lagde godt fra land i opgøret, hvor to hurtige scoringer af Federico Dimarco og Davide Frattesi fik bragt støvlelandet på sejrskurs.

Stillingen var således 2-0 til Italien allerede efter tyve minutters spil, og derfor måtte hollænderne først sætte en prop i defensiven, hvorefter ‘Oranje’ skulle forsøge at arbejde sig tilbage ind i opgøret.

Holland havde dog svært ved at tilspille sig de helt store chancer. Men bedst som man troede, at kampen så småt var ved at være afgjort, så dukkede Steven Bergwijn op og fik sat reduceringen til 2-1 i kassen for Holland.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Glæden var dog kort for hollænderne – nærmere bestemt varede glæden i omkring fem minutter. Bergwijns scoring blev sat ind efter 68 minutter, og allerede i det 73. minut bragte Federico Chiesa igen italienerne foran med to, da han kunne sende bolden flot i netmaskerne til 3-1.

Hollandske Wout Weghorst fik sendt bolden i kassen syv minutter før tid, hvilket kortvarigt fik hollænderne til at tro på et resultat. Men også her blev håbet slukket ret hurtigt igen. Målet blev nemlig annulleret for offside efter et længere VAR-tjek.

Det skulle dog blive til en sen reducering for Holland. I kampens 90. minut fik Gini Wijnaldum sendt bolden i kassen bag Gianluigi Donnarumma til stillingen 3-2. Og med ni minutters tillægstid, så havde hollænderne chancen, men formåede altså ikke at udnytte den.

Italien kunne således fejre tredjepladsen ved Nations League med en sejr på 3-2 mod Holland. Vinderne af turneringen findes senere søndag, hvor Spanien og Kroatien støder sammen i Nations League-finalen.

Opgøret fløjtes i gang søndag klokken 20:45 og kan følges direkte på TV2 og TV2 PLAY.