3F Superligaen

Hutchinson stopper karrieren: Derfor vil Danmark altid være et specielt sted for mig

Atiba Hutchinsons karriere tog for alvor fart i Danmark hos F.C. København, men det er ikke kun derfor, han husker tilbage på tiden i Danmark med glæde.

Atiba Hutchinson karriere tog for alvor fart i Danmark, men det er ikke kun derfor, han husker tilbage på tiden i Danmark med glæde. han mødte sin kone.
Foto: Paul Childs/Reuters/Ritzau Scanpix

Han tilbragte fire og en halv sæsoner i F.C. København, hvor det blev til fire mesterskaber.

Atiba Hutchinson var en kæmpe succes, efter Ståle Solbakken i januar 2006 betalte Helsingborg dyrt for midtbanespilleren.

Selvom han i sommeren 2010 forlod København til fordel for hollandske PSV uden, at københavnerne blev kompenseret økonomisk, så vil han for altid stå som en af klubbens helt store profiler.

Når han i nat dansk tid spiller sin sidste landskamp for Canada, der møder USA i Nations League-finalen i Las Vegas, bliver der samtidig sat et punktum for den 40-årige midtbanespillers flotte karriere.

Alligevel vil han se tilbage på tiden i Danmark med glæde, og det skyldes ikke kun succesen i Parken.

– Danmark vil altid været et specielt sted for mig, på grund af alt det har givet mig. Jeg mødte min kone der, og kort efter vi mødtes, flyttede vi til Holland, hvor vi tilbragte et par år. Alle steder jeg er gået, har hun stået bag mig og støttet mig, forklarer Atiba Hutchinson i et 30 minutter langt interview med det canadiske fodboldforbund.

FCK-legenden Atiba Hutchinson annoncerer karrierestop

Den canadiske landsholdsrekordholder husker dog også tilbage på tiden på Jens Jessens Vej og i Parken med glæde.

– Danmark var en god trædesten for mig. Vi vandt mange mesterskaber, og at få den følelse af, at man spiller med om mesterskaber og at man vinder mesterskaber, det opbygger en som spiller. Man lærer af det, man lærer hvad det kræver at spille på et højt niveau, der er mange krav fra sådan et hold.

– Jeg lærte så meget fra trænerstaben, som vi havde der. Trænerne var virkelig gode og meget taktisk bevidste, så på den måde lærte jeg at spille mere taktisk. Jeg spillede med nogle virkelig gode spillere – spillere der havde spillet i Premier League og LaLiga, det hjalp mig meget som ung spiller at spille ved siden af sådanne spiller.

– Uge efter uge at spille for at vinde kampe og mesterskaber. Det var et godt skridt for mig. Seks måneder efter jeg kom, vandt vi det første mesterskab og så direkte i Champions League, så man fik følelsen af at spille på højeste niveau, og som ung spiller hjalp det mig virkelig meget, forklarer Hutchinson.

Atiba Hutchinson nåede i alt 189 kampe for F.C. København, som han undervejs scorede 25 mål for. Senest har han spillet ti år i Istanbul-klubben Besiktas, hvor han har kontraktudløb denne sommer.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P