Dansk Fodbold

Svensk mester afløser ‘VK’ på U21-landsholdet

U21-landstræner Steffen Højer har tidligere på lørdagen sendt Victor Kristiansen op på det danske a-landshold, og nu har han udtaget en ny venstreback som erstatning.

Det bliver den svenske mester Kristoffer Lund, der afløser Victor Kristiansen på det danske U21-landshold.
Foto: BK Häcken

Det er sjældent, at man kan indkalde en svensk mester som afløser til det danske U21-landshold.

Det er ikke desto mindre tilfældet for U21-landstræner Steffen Højer, der lørdag har indkaldt BK Häckens fremadstormende venstreback Kristoffer Lund.

Det er lidt af en back-rokade, der nu har udmøntet sig i Lunds første udtagelse til en betydende landskamp med det danske U21-landshold.

Joakim Mæhle blev i fredagens a-landskamp mod Nordirland skadet, og det har fået Kasper Hjulmand til at rykke Victor Kristiansen op på a-landsholdet fra U21-landsholdet.

Dermed står Steffen Højer med kun én venstreback i form af OB’eren Aske Adelgaard, og derfor har han nu indkaldt Kristoffer Lund, der dermed potentielt kan debutere på U21-landsholdet tirsdag i en betydende kamp.

Her møder det danske U21-landshold Wales i holdets anden kamp i EM-kvalifikationen, hvor de fredag lagde godt fra land med en 2-1-sejr over Litauen.

Officielt: Mæhle forlader landsholdslejren med skade – Hjulmand indkalder erstatning

Kristoffer Lund spillede tidligere på året to kampe for det danske U21-landshold, da i marts slog Schweiz 3-2 og tabte med samme cifre til Ukraine. I begge kampe erstattede Kristoffer Lund Aske Adelgaard i løbet af anden halvleg.

Ifølge Kristoffer Lunds træner i BK Häcken, Per-Mathias Høgmo, går der ikke længe, inden Lund også vil være at finde på det danske a-landshold.

– Jeg må give Kristoffer Lund ros. Han var outstanding i dag. Hvilken spiller! Han banker snart på døren til det danske landshold, lød det i april fra Høgmo, da BK Häcken tabte til Henrik Jensens Kalmar.

Medie: Efter drømmesæson i Sverige – Dansker på blokken i Serie A

Netop Henrik Jensen har været træner for Kristoffer Lund på FC Midtjyllands akademi, og han var ikke uenig med sin trænerkollega.

– Jeg holder med Per-Mathias der. Der går ikke længe, inden han er aktuel for landsholdet. Kristoffer Lund er en fantastisk fodboldspiller. At se hans udvikling i Häcken gør mig bare utrolig stolt. Man har set ham siden han var 16 og så nu at se, hvor han er landet [..] Jeg arbejdede med ham i tre år på akademiet i FC Midtjylland, så det gør mig bare stolt at se, hvor god han er blevet, sagde Henrik Jensen for et par måneder siden til Fotbollskanalen.

Kristoffer Lund har repræsenteret både det danske U17-, U18-, U19-, U20- og U21-landshold. I alt står han noteret for 12 kampe i den rød-hvide trikot.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P