International Fodbold

Stjernens mor fik landstræner ‘fyret’ – nu er han tilbage: Der er lidt at arbejde med

Gregg Berhalter satte sig fredag officielt tilbage i det amerikanske landstrænersæde, efter en strid med Dortmund-spilleren Giovanni Reyna og dennes familie havde kostet ham en kontraktforlængelse.

LAS VEGAS, NEVADA - JUNE 16: Gregg Berhalter speaks to the media after being announced as the head coach of the U.S. Men's National Team for U.S. Soccer at The Westin Las Vegas Hotel on June 16, 2023 in Las Vegas, Nevada. Candice Ward/Getty Images/AFP (Photo by Candice Ward / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Egentlig blev han ikke fyret, men en kontrakt, der stod til at blive forlænget, blev det ikke.

Fem og en halv måned efter Gregg Berhalter officielt var færdig som landstræner for det amerikanske landshold, sætter den 49-årige amerikaner sig atter i landstrænersædet.

Den ufrivllige pause kom, efter Berhalter havde ‘lagt sig ud’ med Dortmund-spilleren Giovanni Reyna og hans familie.

Under VM-slutrunden berettede Berhalter om en anonym spiller, som ikke levede op til stabens forventninger. Den spiller viste sig ret hurtigt at være Giovanni Reyna, og da det kom offensivspillerens mor for øre, gav hun det amerikanske fodboldforbund oplysninger, som ville vanskeliggøre en forlængelse af Berhalters kontrakt som landstræner.

Hele den prekære sag kan du læse mere om her:

Medier: Efter drama – USA genansætter Berhalter

Fredag blev Berhalter så genansat som landstræner, og ved sin præsentation indrømmede han, at der er ‘lidt at arbejde med’, når det kommer til forholdet til Giovanni Reyna.

– Jeg anerkender helt klart, at der er lidt at arbejde med, og Gio [Reyna] er en vigtig spiller for det her hold. Han er et ekstremt talentfuldt individ, og jeg har pligt og ansvar for at træne ham, som jeg træner enhver anden spiller, og jeg ønsker at få det bedste ud af ham.

– Vi ønsker at få det bedste ud af ham, og vi ved, at hvis vi kan udløse hans talent, så bliver han afgørende for det her hold. Så der skal gøres et arbejde, og en del af det er at arbejde sammen med Matt (sportdirektør Matt Crocker, red.) og forsøge at genopbygge et forhold, som vi ved vil blive vigtigt fremadrettet, lyder det fra Berhalter ifølge ESPN.

Officielt: USA genansætter landstræner efter underlig omgang

Begge Giovanni Reynas forældre, Danielle og Claudio Reyna, har spillet på de amerikanske landshold. For Claudios vedkommende var det blandt andet som anfører og holdkammerat til netop Gregg Berhalter op igennem 1990’erne og 2000’erne.

USA spillede sig tidligere på ugen i den Nord- og Mellemamerikanske Nations League-finale. Du kan se den dramatiske semfinale mod rivalerne fra Mexico – der blandt andet bød på fire røde kort – herunder:

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P