Dansk Fodbold

Evans har holdt kontakt med Schmeichel: Han taler om, hvor gode Danmark er

Jonny Evans kommer til Parken med det nordirske landshold med en nedrykning med Leicester i bagagen, og han regner med en hård kamp mod Danmark.

Nordirlands Jonny Evans har hold kontakten ved lige med Kasper Schmeichel, som han skal møde fredag aften i Parken.
Foto: Craig Brough/Reuters/Ritzau Scanpix

Når Jonny Evans fredag aften går på banen som anfører for det nordirske landshold, bliver det til sin landskamp nummer 101.

Kampens skal spilles samme sted, som Evans for næsten 17 år siden spillede sin allerførste udekamp for det nordirske landshold, da han i sin blot anden landskamp var med til at få 0-0 med fra Parken i EM-kvalifikationskampen i oktober 2006.

Set med danske briller skal møde nummer 12 mellem de to nationer helst ikke ende på samme måde. Hos den vikarierende nordirske anfører er der, måske en smule overraskende, et specielt fokus på de danske dødbolde.

Det fokus kommer som følge af Jonny Evans’ langvarige kendskab til særligt én af sine modstandere.

– Jeg synes, [Danmark] har vist over de seneste år, at de er et virkelig godt hold. De har klaret sig godt i turneringer, og så kender jeg selvfølgelig Kasper [Schmeichel] rigtig godt, og han har talt om, hvor gode de er.

– Jeg tror det bliver en hård kamp for os mod et godt og stærkt hold. De vil forsøge at presse os og gøre det svært. De vil være godt organiseret. De prioriterer dødbolden højt, Kasper er meget passioneret omkring det. Det vil være meget indøvet. Jeg synes, de har mange gode spillere på holdet, gode tekniske spillere, og igennem årene har deres træner sat dem rigtig godt op taktisk, siger Jonny Evans ifølge BBC.

Hjulmand blev rådet til ikke at bo i Danmark: Jeg er en bonderøv fra Djursland

Jonny Evans’ kendskab til Kasper Schmeichel er bestemt ikke taget ud af den blå luft, og faktisk er den danske målmand den aktive spiller, som Evans har spillet flest kampe med overhovedet.

I alt blev det i perioden fra 2018 til 2022 til 129 kampe sammen for de to på det Leicester-mandskab, som Jonny Evans netop har været med til at spille ud af Premier League.

Dermed kommer Evans næppe til kampen i Parken sprængfyldt med selvtillid, men han er ikke i tvivl om, hvad der skal til for at nordirerne kommer fra København med point.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Man skal være villig til at løbe. Man skal være villig til at satse alt. At få et resultat i en landskamp på udebane er meget vanskeligt, og nogle gange har man brug for en smule held.

– Vi har brug for hårdt arbejde, en god organisation og god holdånd. Selvtilliden og troen kommer bagefter, når man er begyndt at vinde kampe, lyder det fra Evans.

Normalvis er det den nordirske landsholdsrekordholder, Steven Davies, der er anfører, men den 38-årige Rangers-midtbanespiller sidder lige nu ude med en korsbåndsskade og vil derfor ikke være med i Parken fredag.

Nordirland har indledt EM-kvalifikationen med en 0-2-sejr over San Marino og et 0-1-nederlag til Finland, og dermed er de, ligesom Danmark, på tre point forud for aftenens kamp.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P