Tro kopi: ‘Suarez-tricket’ blev taget i brug, da Spezia blev sendt ud af Serie A

Hellas Verona overlever i Serie A efter en hæsblæsende affære mod Spezia, som nu må en tur ned i Serie B.

Verona Logo

Hellas Verona bliver, Spezia rykker ned.

Der var drama for alle pengene, da Serie A’s sidste nedrykker skulle findes søndag aften.

Selvom Spezia endte på 17. pladsen og Verona på 18. pladsen, skulle de to klubber ud i en afgørende playoff-kamp om overlevelse i den bedste italienske række.

Det skyldes en regel i den italienske Serie A, hvor man ikke tager højde for klubbernes målscore ved pointlighed på de placeringer, hvor der er noget på spil.

Kampen var fuld af liv allerede fra første fløjt, og efter 25 minutter viste måltavlen 1-2 til Verona.

I det 38. minut blev kampens sidste mål scoret, da Cyril Ngonge kunne notere sig for sin anden scoring til resultatet 1-3.

Selvom der ikke var flere mål i opgøret, var der dog rigeligt med drama.

Særligt midtvejs i anden halvleg, hvor Davide Faraoni lavede en tro kopi af Suarez’ kneb fra VM 2010 mod Ghana.

Her benyttede Verona-forsvareren sig helt åbenlyst af sin hånd, da han slog bolden væk på stregen foran eget mål. Bolden var ellers på sikker kurs mod netmaskerne.

Det medførte et direkte rødt kort og et straffespark til Spezia, og havde hjemmeholdet formået at omsætte fra 11-meterpletten, havde de haft mere end 20 minutter til at score det sidste udlignende mål og sende kampen i forlænget spilletid.

Sidste Serie A-oprykker er fundet efter sent mål

Lorenzo Montipò havde dog en stor aften i Verona-målet, og straffesparket blev holdt ude, hvilket formentligt har gjort Davide Faraoni til den lykkeligste mand i verden i et splitsekund.

Til trods for at være en mand i overtal, formåede Spezia ikke at få scoret og gjort det for alvor spændende.

Dermed rykker de atter ned i Serie B, hvor også Cremonese og Sampdoria følger med ned.