Europæisk Fodbold

Sevilla vinder Europa League over AS Roma efter straffesparkskonkurrence – syv for syv!

Onsdag aften blev Europa League anno 2023 afgjort, da Sevilla og AS Roma tørnede sammen på Puskás Aréna i Budapest.

Europa League finalen mellem Sevilla og AS Roma
Joe Klamar/AFP/Ritzau Scanpix

Sevillas Europa League-stime er stadig intakt.

Det spanske hold har nu vundet syv ud af syv finaler i den andenbedste europæiske klubturnering, og denne gang var det AS Roma, der led.

Kampen, der endte 1-1 i ordinær spilletid, skulle helt ud i straffesparkskonkurrence, før en vinder blev kåret. Her var Sevilla bedst, og José Mourinho formåede altså ikke at vinde en europæisk turnering to år i træk, efter italienerne sidste år vandt Conference League.

Mourinhos Roma kom bedst fra start, da Paulo Dybala scorede i det 34. minut, efter han blev sendt i dybden med en flot aflevering fra Gianluca Mancini.

Spanierne var tæt på at få udlignet, da den tidligere F.C. Barcelona-spiller Ivan Rakitic affyrede en raket langt ude for feltet, men stolpen reddede Rui Patricio i Roma-målet.

Sevilla fik dog svaret igen efter 55 minutter, da oplæggeren til 1-0, Mancini, skød bolden i eget net efter et indlæg fra højresiden.

Senere i kampen afbrød VAR forløbet, da et muligt straffespark skulle tjekkes igennem. Sevilla fik dog ikke medhold i sine protester, og de første 90 minutter endte 1-1.

Dermed var det tid til to gange 30 minutter ekstra i form af forlænget spilletid.

Her begyndte trætheden at melde sin ankomst hos de to mandskaber, der spillede lige op i første halvdel af den forlængede spilletid, uden det store at skrive hjem om.

Følg Campo på Facebook

I anden halvleg af den forlængede spilletid var der ikke mange meter tilbage i benene på de 22 spillere, der løb rundt på banen, og heller ikke i denne omgang blev der scoret et mål, selvom Chris Smalling headede bolden på overliggeren efter 130 minutters spilletid.

Den dramatiske kamp skulle derfor afgøres i en straffesparkskonkurrence.

Her kunne man som Roma-fan tænke tilbage på 1983/84-sæsonen, hvor man tabte det, der svarer til Champions League efter en straffesparkskonkurrence mod Liverpool – hjemme på eget stadion.

Her var det som nævnt Sevilla, der var bedst. Spanierne vandt 4-1 på straffespark og løfter derfor Europa League-trofæet for syvende gang.