3F Superligaen

Neestrups svendestykke – mesterskabet ingen andre fortjente

Man snakker ikke rigtig om fortjent og ikke fortjent i fodbold. Vinder du, har du fortjent det. Det hører man...

Jacob Neestrup, FCK-FCN, F.C. København, Superligaen.

Man snakker ikke rigtig om fortjent og ikke fortjent i fodbold.

Vinder du, har du fortjent det. Det hører man som regel – især fra vinderne. Det hænger sammen ved, at, selvom vinderne måske ikke har været aldeles suveræne hele tiden, så har de trods alt været de bedste over tid, hvad enten det er 90 minutter, et gruppespil, to opgør i en cup-turnering eller en hel sæson.

Neestrups arbejde og tydelighed i jobbet som F.C. Københavns cheftræner aftvinger den største respekt i dag.

Sjældent har det givet mere mening i forhold til at fortjene mesterskabet, som F.C. København i den grad gør.

Andre hold har i hvert fald ikke gjort sig fortjent til det.

De mange tabere

Når man kigger på Superligaens stilling før sidste spillerunde er det tydeligt, at DM-titlen er en af de billigste af slagsen. Med en runde tilbage har FCK kun 58 point!

Det er måske ikke så underligt, når man ser på løvernes sæsonstart. Men det siger ikke kun noget om hovedstadsklubben. Det siger også enormt meget om alle de andre bejlere til mesterskabet.

Det kan blive det pointmæssigt billigste Danmarksmesterskab i nyere tid, og med et kig på tabellen i Superligaen, kan AGF, Viborg og FC Nordsjælland nok finde nogle ærgerlige point, de har smidt (FC Nordsjælland har i hvert fald kun hentet 19 af 42 mulige point i foråret alene), men det rokker ikke ved noget som helst.

FC Midtjyllands sæson har været én lang fiasko. Selv med europæisk succes i efteråret, hvor holdet trods alt spillede sig noget mere ind på den europæiske scene, har sæsonen som helhed løbende været fyldt med dårlige beslutninger og præstationer. Også på ledelsesgangene.

Heller ikke traditionsklubben AaB har haft styr på ret meget i denne sæson. Intet faktisk. OB mangler point fra starten af sæsonen, hvor de tabte fem af de første seks kampe. Havde de i stedet haft otte af de 15 point, havde de spillet med om mesterskabet i dag.

AGF har præsteret i denne sæson, men mangler en angriber udover Patrick Mortensen, og Viborg har leveret en fantastisk sæson, hvor de afgørende kampe og erfaringen dog gjorde forskellen til sidst.

Denne sæson har ingen andre end FCK fortjent at vinde mesterskabet.

Neestrups svendestykke – ser Pep igen

F.C. Københavns start på sæsonen var miserabel, og på vej ind i efteråret lignede holdet mest af alt et midterhold med lidt for mange middelmådige once-was spillere.

Og netop det faktum understreger, hvor gedigent et job Jacob Neestrup har udført.

Han rådede ovenikøbet aldrig over Pep Biel, som blev solgt i august 2022, og han mistede Viktor Kristiansen i vinterens transfervindue, hvor han i stedet fik Diogo Goncalves og Jordan Larsson ind.

Neestrups arbejde og tydelighed i jobbet som F.C. Københavns cheftræner aftvinger den største respekt i dag. Fra første sekund har Neestrup vidst, hvad der skulle ske med holdet og udtrykket på banen.

Løverne skal forstærkes centralt i forsvaret og på midtbanen, hvis de skal bide skeer med de andre hold i Champions League, men derefter er det også helt realistisk, at Neestrup igen holder pressemøde med flere af Europas største managere.

Mesterskabet er fuldt fortjent, og det ligner det første af flere for den unge fodboldmand.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P