Europæisk Fodbold

UEFA-panel med opfordring om regelændring: Mere tydelighed omkring hånd på bolden

Panelet UEFA Football Board opfordrer til at man ændrer reglen om hånd på bolden.

FCK straffes af UEFA og må ikke have udefans med til Rakow.
Foto: REUTERS/Eric Gaillard

Mere tydelighed omkring hånd på bolden.

Det er en af de opfordringer, som et ny UEFA-panel er kommet med, efter det har holdt sit første møde i Nyon i Schweiz, hvor UEFA har hovedkvarter.

Panelet, der går under navnet UEFA Football Board, består af tidligere trænere og spillere og er godkendt til at give give uafhængige råd om fodboldrelaterede emner.

Panelet er nu nået frem til, at man gerne ser en regelændring i forbindelse med reglerne om hånd på bolden.

Med henvisning til spillets regler, hvor det ikke hver gang er en forseelse når en spiller har en hånd eller arm på bolden, foreslår panelet følgende for næste sæson:

– UEFA skal præcisere, at der ikke bør dømmes hånd på bolden, hvis bolden lige har ramt spillerens egen krop og deraf skifter retning – særligt, hvis bolden ikke har retning mod mål.

– Samtidig anbefaler panelet, at ikke alle forseelser vedrørende hånd på bolden automatisk skal give en advarsel efter skud mod mål, som det er tilfældet under de gældende retningslinjer, står der på UEFA’s hjemmeside.

Panelet mener desuden også, at dommerne bør gøre mere ud af at sætte ind overfor spillere, som udviser usportslig adfærd, særligt når det er i forbindelse med film – enten ved at ‘fake’ en skade eller når man prøver at blive tilkendt et frispark eller et straffespark.

UEFA overvejer Champions League i USA grundet vild popularitet

Medlemmerne af det nye panel tæller Michael Laudrup, José Mourinho, Carlo Ancelotti, Zinedine Zidane, Paolo Maldini, Fabio Capello, Javier Zanetti, Luis Figo, Philipp Lahm, Ronald Koeman, Gareth Southgate, Rio Ferdinand, Rafael Benitez, Roberto Martínez, Predrag Mijatovic, Jürgen Klinsmann, Rudi Völler, Petr Cech, Juan Mata og Robbie Keane.

Kroatiske Zvonimir Boban er udpeget til formand.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P