2 min læsningItalienske medier i svime over Højlund: Naturtalent – minder om Haaland

I Italien har de i den grad fået øjnene op for danske Rasmus Højlund, der i weekenden var afgørende i Atalantas sejr over Lazio.

2 min læsning
Hvor hurtig er Rasmus Højlund?
Foto: Alberto Lingria/Reuters/Ritzau Scanpix

Særligt én sekvens fra kampen mod Lazio har gået sin gang på de sociale medier.

Rasmus Højlund scorede i Atalantas 2-0-sejr over romerne, men det var faktisk en brændt chance, som har fået de italienske medier til at spærre øjnene op.

Den 20-årige danske angriber viser prøver på sin fart, og selvom han nærmest egenhændigt skaber en kæmpe chance, så lader afslutningen en del tilbage at ønske.

Det har dog ikke kunnet stoppe de italienske medier fra at overdynge danskeren med rosende ord og sammenligninger, og for en italiensk fodboldfan ligger særligt én sammenligning åbenbart ligefor:

– Det handler ikke bare om ligheder i efternavne, men den danske Atalanta-spiller imponerede mod Lazio og viste acceleration og bevægelse, der minder om Manchester Citys norske angriber [Erling Haaland], skriver Sky Sports Italia således.

Også den største sportsavis i Italien, lyserøde La Gazzetta dello Sport, har roser til den danske angriber.

– Rasmus Højlund er et naturtalent, hvis tilstedeværelse og modstandsdygtighed i offensiven er en sjældenhed. Særligt for en 20-årig dreng, som Gasperini (Atalanta-træner, red.) ofte må bede om at spare på kræfterne og sætte farten ned, så han ikke lader sin iver løbe af med sig, lyder det fra ‘Gazzettaen’.

Rasmus Højlund har i denne sæson scoret fem mål for Atalanta i Serie A i 18 Serie A-kampe.

Højlund skiftede til Bergamo-klubben fra Sturm Graz i sommer, og italienerne betalte østrigerne 17 millioner euro – 127 millioner kroner – for den danske angriber. Bare et halvt år forinden havde Sturm Graz købt Højlund i F.C. København for blot 13,5 millioner kroner.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer