3 min læsningFCM-boss om gulddrømme: Selvfølgelig er det realistisk – men vi er ikke favoritter

CEO i FC Midtjylland, Claus Steinlein, erkender, at man har givet sig selv et svært udgangspunkt i Superligaen. Netop derfor er fokus nok heller ikke stillet helt så skarpt på at vinde det danske mesterskab, som det ellers har været i efterhånden mange år - men guldet er ikke urealistisk, mener han.

3 min læsning
Claus Steinlein har ikke opgivet drømmene om guld til FC Midtjylland.

Efteråret har været en blandet oplevelse i FC Midtjylland.

Alt imens præstationerne ude i Europa har været mere end godkendte, så har det haltet gevaldigt i den hjemlige Superliga.

Med under end en uge tilbage af vinterpausen har FC Midtjylland nu haft tre måneder, hvor man har kunnet kigge på tabellen i Superligaen og nok ikke brudt sig om synet – den viser nemlig en syvendeplads til forrige sæsons pokalvindere og to’er i Superligaen.

CEO i FC Midtjylland, Claus Steinlein, lægger da heller ikke skjul på, at præstationerne i Superligaen ikke har været gode nok.

Han er dog ikke klar til helt at afskrive gulddrømmene, selvom han er klar over, at det bliver svært.

– Skal vi drømme om guld, så skal vi først og fremmest finde vores eget spil og få en god start på Superliga-sæsonen.

– Der har vi lige en kamp mod Sporting inden, men så skal vi være klar ude i Viborg – og det bliver hæsblæsende. Først er der fem kampe for at komme i mesterskabsspillet, og så bliver det forhåbentligt 10 kampe der.

– Så selvfølgelig er det realistisk, men vi har sat os i en rigtig dårlig situation, så selvfølgelig er vi ikke favoritter, siger Claus Steinlein til campo.dk.

vores selvforståelse er ikke til, at vi skal rode rundt nede i midten af tabellen.

FCM-direktøren peger efterfølgende på, at det har været en atypisk sæson for FC Midtjylland.

– Det billede, der er lige nu, er jo ikke det, der har kendetegnet Superligaen de seneste fem år. Vi er endt i top to fem år i træk med fire titler – to i Superligaen og to i Pokalen.

– Så det har været halvt år, hvor det superligamæssigt ikke rigtig har kørt, for kigger du på efteråret, så spillede vi måske den bedste kamp i klubbens historie, da vi slog Lazio og smadrede dem på MCH Arena – en af de bedste dage i min tid i FC Midtjylland.

– Så det er et øjebliksbillede som vi helst skal have lavet om på så hurtigt som muligt, for vores selvforståelse er ikke til, at vi skal rode rundt nede i midten af tabellen.

Men hvad er så succeskriteriet i FC Midtjylland i denne sæson? Eller rettere, hvor galt skal det gå, før man kan tale om en decideret fadæse?

– Hvis vi ikke kommer i europæisk fodbold. Det er det helt overordnede mål. Nu har vi sat os selv i en dårlig situation og smidt for mange point. Havde vi haft 10 point mere, så havde det været et rigtig godt efterår, men vi har superligamæssigt slet ikke levet op til det, vi selv forventer, siger Claus Steinlein.

FCM-profil: Mit niveau er til mere end Superligaen

FC Midtjylland tager hul på forårets officielle kampe som den første danske klub den 16. februar, når de møder Sporting i den første af to knockout-kampe i Europa League.

Fire dage senere står den så på årets første kamp i Superligaen, når lokalrivalerne fra Viborg FF venter ude den 20. februar.

Du kan se interviewet med Claus Steinlein i videoen øverst i artiklen.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer