2 min læsningNy Brøndby-stopper om at skulle løfte arven efter Maxsø: Forkert at se sådan på det

Efter fire år i udlandet er Rasmus Lauritsen tilbage i dansk fodbold, denne gang for Brøndby IF - her er han blevet købt ind til det centrale forsvar, hvor han skal tage over efter salget af Andreas Maxsø.

2 min læsning
Rasmus Lauritsen er ikke kommet til Brøndby IF for at løfte arven efter Andreas Maxsø - han er kommet for at være sig selv.

Andreas Maxsø er væk, og Rasmus Lauritsen er kommet til.

Brøndby har i det forgangne transfervindue sagt farvel til klubbens anfører, der i sine bedste perioder var en markant skikkelse i Superligaen og en nøglefigur i Brøndbys mesterskabssæson.

Med andre ord, så er det ikke en størrelse 37, Rasmus Lauritsen skal udfylde – tværtimod er det et par store fodboldstøvler.

Den nyslåede Brøndby-stopper erkender da også, at der er et pres forbundet med skiftet fra Dinamo Zagreb til klubben fra vestegnen, hvor han har fået trøjenummer 5.

Han understreger dog også, at han ikke er kommet for at tage over for nogen – han er kommet til Brøndby for at være sig selv.

– Selvfølgelig er der pres på, når man bliver hentet. Og jeg er også tiltænkt en rolle, hvor det indebærer noget pres. Men det der med at tage over og numre – sådan noget kan jeg heldigvis godt lægge fra mig, for jeg synes, det er forkert at se sådan på det.

– Jeg er Rasmus. Jeg er den person og fodboldspiller, jeg er. Jeg skal bare koncentrere mig om at være den bedste udgave af mig selv, og jeg skal ikke ændre noget, uanset om jeg er hentet i stedet for en anden.

– Det er fair nok, at der er pres på, og det er der også fra min egen side. Men jeg har skrevet en kontrakt på fire og et halvt år, og jeg skal præstere over en længere periode, jeg skal bedømmes over en længere periode – og jeg glæder mig til at bevise mit værd, siger den 26-årige midtstopper til campo.dk i det portugisiske solskinsvejr.

‘CV’ om ny tilgang: Passer rigtig godt ind

Rasmus Lauritsen kommer til Brøndby IF efter fire år i udlandet, hvor turen først gik til svenske IFK Norrköping, inden han i efteråret 2020 skiftede til kroatiske Dinamo Zagreb.

Og selvom særligt sidstnævnte bød på store kampe med mesterskaber og europæisk fodbold, så er det nok de alligevel de færreste danskere, der har fulgt hans karriere, siden han forlod Vejle Boldklub i begyndelsen af 2019.

Har du derfor lyst til at blive klogere på den nye Brøndby-stopper som fodboldspiller, kan du se interviewet med Rasmus Lauritsen i videoen øverst i artiklen, hvor han kommer nærmere ind på sine styrker som fodboldspiller – han peger blandt andet på attitude og gejst.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer