VM 2026

Holland første hold i kvartfinalen efter sikker sejr over USA

Holland levede fuldt ud op til favoritværdigheden, da de lørdag sendte USA ud af VM's ottendedelsfinale.

Holland er videre ved VM i Qatar 2022, efter de i ottendedelsfinalen slog USA sikkert 3-1.

Louis van Gaal bliver siddende som hollandsk landstræner i minimum én kamp yderligere.

Den 71-årige hollænder stopper som landstræner efter VM i Qatar, men med en 3-1-sejr over USA i ottendedelsfinale har ‘Oranje’ sikret sig som minimum én kamp yderligere.

Allerede efter 10 minutters spil bragte Holland sig foran, da et perfekt udført kontraangreb blev afsluttet af Memphis Depay. Denzel Dumfries fandt med en cutback-aflevering fra sin position på højrekanten FC Barcelona-spillere i fri position, og herfra var Memphis sikkerheden selv.

2-0-målet i første halvlegs overtid var mere eller mindre identisk, og igen var det Dumfries, der fra højrekanten sendte bolden skråt bagud. Denne gang var det ikke Memphis Depay men derimod Daley Blind, der sendte bolden i nettet.

Den hollandske sejr så helt og aldeles sikker ud, indtil den tidligere SønderjyskE-angriber, Haji Wright, på både akrobatisk og forunderlig vis fik dirigeret bolden over Andries Noppert i det hollandske mål med ryggen til mål.

Hjælp os med at forbedre campo.dk – brugerundersøgelse

Det amerikanske mål efter 76 minutter skabte kortvarigt spænding i opgøret, men den spænding blev punkteret blot fem minutter senere, da Denzel Dumfries efter to oplæg selv blev målscorer.

Helt naturligt overlod de orangeklædte hollændere bolden til amerikanerne i den resterende del af kampen, men amerikanerne ender VM, som de har gjort i 1994, 2010 og 2014, med en plads i ottendedelsfinalerne.

Holland kan se frem til at møde enten Argentina eller Australien i kvartfinalen.