3F Superligaen

Campo mener: Brøndby-opkøb giver mening – men piller ikke ved magtforholdet i dansk fodbold

Hvis du selv har prøvet at drive en forretning, så kender du det. Eller har du som kasserer eller formand...

Brøndbys nye ejere, hvem er Brøndbys nye ejere? Global Football Holding.

Hvis du selv har prøvet at drive en forretning, så kender du det.

Eller har du som kasserer eller formand siddet på pengekassen i den lokale sportforening eller medarbejderforening, så ved du også, at det kan være hårdt at drive en forretning eller forening.

Der skal penge i kassen. Driften skal sikres. Og det er stressende, hvis det hele afhænger for meget af dig.

Hvad vil de nye Brøndby-ejere ændre? Se svaret

Set i det lys, er Global Football Holdings indtog i Brøndby en god nyhed for klubben. Og ikke mindst den nuværende ejer Jan Bech Andersen. Selv de største modstandere af Jan Bech og fodboldkøbmænd på Vestegnen bør takke den danske rigmand for at holde hånden under klubben i de seneste år. Ellers var klubben gået konkurs og tvangsnedrykket for længst.

En ting er sikkert. De “mange” millioner i Brøndby bringer ikke akut sportslige succes, hvis de samtidig skal sikre drift og udvikling

Når der alligevel er modstand om GFH’s snarlige aktiemajoritet i BIF, så handler det jo om traditioner og klubånd. Og Brøndby er den største dansk fodboldklub med den reneste form for klubfølelse. Det kan ikke betvivles.

Modstanden mod pengemænd stammer fra den historie og sjæl, der ligger i Brøndby IF, men som også nu er en tynd valuta i det store fodboldspil.

For det er penge, det handler om nu, hvis du vil have succes på den lange bane.

Det er nemt at se fordele ved, at en ny ejer også ejer flere større klubber som for eksempel Bundesligaklubben Augsburg. Der er mange fordele ved stordrift, og det kan give Brøndby en anden profil.

Men vender vi tilbage til det med pengene, så bliver Global Football Holdings indtog i Brøndby ikke nødvendigvis en gamechanger.

Og man må spørge sig selv, hvorfor et amerikansk investeringsselskab går ind i en klub? Hvorfor? Det er nok ikke for at blive populære i “2605 Brøndby”! Nej, de er kommet for at tjene kassen.

Amerikanerne skyder sammen med Jan Bech + 220 millioner ind i klubben. Til sammenligning har F.C. København snart på blot fire måneder tjent +125 millioner i Champions League… endda uden at score et mål indtil nu. Godt nok er der tale om omsætning og ikke indskud her, men tallene er store.

Også i FC Midtjylland der i 21/22 sæsonen solgte spillere for +200 millioner kroner, og midtjydernes egenkapital er efter seneste årsregnskab på + 300 millioner danske kroner.

En ting er sikkert. De “mange” millioner i Brøndby bringer ikke akut sportslige succes, hvis de samtidig skal sikre drift og udvikling af Master Class, renovering af stadion mm.

Det gør driften og hverdagen for Jan Bech, Ole Palmå og Carsten V. nemmere. Med omgående virkning. Og så skal det gøre Scott McLachlan, Ignacio Beristain og resten af GFH rige på sigt.

Men det piller ikke umiddelbart ved magtforholdet i toppen af dansk fodbold. I hvert fald ikke på den korte bane.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P