Dynamo Kiev spiller sig videre i Champions League-kvalifikationen efter drama

Til trods for manglende hjemmebane og et vanskeligt udgangspunkt spillede den ukrainske hovedstadsklub fra Dynamo Kiev sig onsdag et skridt nærmere kvalifikation til Champions League.

Dynamo Kiev Champions League kvalifikation Fenerbahce

En hjemmekamp i polske Lodz gav i sidste uge 0-0 for Dynamo Kiev i Champions League-kvalifikationens anden runde.

På den anden banehalvldel stod tyrkiske Fenerbahche, og onsdag aften var det så tyrkerne, der modsat Dynamo Kiev rent faktisk spillede sin hjemmekamp på egen hjemmebane.

Ikke desto mindre var det de gæstende eksil-ukrainere, der efter en lille times spil kom foran 0-1.

Kort forinden var dansk-tyrkeren Emre Mor kommet på banen for hjemmeholdet, og fire minutter før det ukrainske føringsmål kunne han se holdkammeraten Ismail Yuksek blive præsenteret for sit andet røde kort.

Ondt blev værre for tyrkerne, da Enner Valencia med 20 minutter tilbage af kampen brændte straffespark. Alligevel fik Istanbul-klubben kæmpet sig tilbage, for med ét minut tilbage af kampen tvang ungarske Attila Szalai med sin 1-1-scoring kampen ud i forlænget spilletid.

Den tidligere F.C. København-profil Benjamin Verbic var allerede i første halvleg blevet udskiftet for de gæstende ukrainere, og da polske Tomazs Kedziora i den forlængede spilletid også blev taget fra banen, mønstrede Dynamo Kiev 11 ukrainere på banen.

De hårdtprøvede ukrainere kunne med seks minutter tilbage af den forlængede spilletid lade jublen bryde løs, da den tidligere Fenerbahce-midtbanespiller Oleksandr Karavaev sendte bolden i nettet til slutresultatet 1-2.

Kæmpe fiasko: Danskerklub færdige i Champions League

Dermed sikrer Dynamo Kiev sig en plads i næste runde af Champions League-kvalifikationen.

Dynamo Kiev var to point efter Shaktar Donetsk, da den ukrainske liga i december gik på vinterpause. Vinterpausen blev afløst af den igangværende russiske invasion, og af den grund er det Shaktar, der er direkte kvalificeret til Champions Leagues gruppespil, mens hovedstadsklubben fra Kiev først skal igennem kvalifikation.