Schmeichel om holdkammerat: Dét er, hvad rigtige topspillere gør!

Mange vil kalde Andreas Cornelius for fredagens lyspunkt, men hos Kasper Schmeichel var det en anden, der var banens bedste dansker.

Denmark's goalkeeper Kasper Schmeichel (L) celebrates with Denmark's defender Rasmus Kristensen after winning the UEFA Nations League - League A Group 1 first leg football match between France and Denmark at the Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, on June 3, 2022. (Photo by Franck FIFE / AFP)

Andreas Cornelius stjal fokus fra stjerner som Kylian Mbappé og Karim Benzema fredag aften, da han på 30 minutter ændrede Frankrigs 1-0 føring til en dansk comebacksejr på 2-1.

‘Corner-comebacket’ trak også en lang række overskrifter hos internationale medier, men hvis man spørger Kasper Schmeichel, så var det ikke den lange lyshårede angriber, der imponerede mest. Der ser den danske keeper en anden holdkammerat.

Cornelius roser medrejsende danske fans: De har tømt fustagerne flere gange

– Altså, Pierre! Jeg sagde til Pierre efter kampen, at den måde, som han – fra syv-otte minutter inde i anden halvleg – begyndte at tage kontrol over kampen, det er hvad rigtige topspillere gør, sagde Kasper Schmeichel til BT.

– Stor ros til Pierre, for vi havde brug for én på midten, der turde have bolden og drive den frem. Det gjorde han fantastisk, lyder det fra den danske keeper, der også anerkender Cornelius’ flotte præstation.

Pierre-Emile Højbjerg spillede fuld tid, og leverede en fremragende assist ved det udlignende mål. Her han løftede bolden ind til Cornelius, der som bekendt eksekverede sikkert.

Højbjerg afslørede tidligere på ugen, at han var tæt på at knække af presset i sine unge år. Det har den 26-årige midtbanespiller dog lagt bag sig, hvilket også ses tydeligt på sidste sommers slutrunde.

Her spillede danskeren samtlige minutter inklusive semifinalens forlængede spilletid mod England, der desværre blev endestation for danskerne.