Europæisk Fodbold

Lindstrøm og Frankfurt vinder Europa League-finalen over Rangers

Med henholdsvis tre og fem europæiske finaler i tidens løb var det ikke to europæiske giganter, der onsdag aften stod overfor hinanden, da tyske Eintracht Frankfurt bød skotske Rangers op til dans i Europa League-finalen i Sevilla.

Det bliver ikke en finale, der går over historien som den mest velspillede, men det er de formentlig ligeglade med hos tyske Eintracht Frankfurt, der kan kalde sig vindere af Europa League 2022.

Den titel kom i hus efter en sejr i straffesparkskonkurrencen mod skotske Rangers på et totalt udsolgt Estadio Ramón Sánchez Pizjuán i Sevilla.

Kampen startede med et blodigt drama, da Rangers’ John Lundstram trådte Frankfurts Sebastian Rode i hovedet, så anføreren måtte bære en ’Wieghorst-forbinding’ resten af kampen.

Foto: Marcelo Del Pozo/Reuters/Ritzau Scanpix

Det holdt ikke tyskerne fra at sætte sig på kampen i første halvleg, hvor særligt kampens danske islæt viste sig frem, og efter godt 20 minutter kom den tidligere Brøndby-spiller frem til et fornuftigt skudforsøg fra kanten af feltet, men skarpheden manglede for danskeren.

Ti minutter senere fik Lindstrøm igen en pæn skudmulighed, men hverken han eller Filip Kostic havde held med deres forsøg efter en god halv times spil.

Efter en indledning med tyskerne i klar dominans, fik skotterne bedre fat sidst i halvlegen, hvor blandt andet John Lundstram testede Kevin Trapp i Frankfurt-målet, men første halvleg forblev målløs.

Det gjorde anden halvleg heldigvis ikke, og i to tilfælde var det elendigt forsvarsspil, der var skyld i det.

Først kunne Jesper Lindstrøm dog igen have bragt Frankfurt foran efter fire minutter, men hans afrettede afslutning sneg sig akkurat forbi en ellers chanceløs Allan McGregor i Rangers-målet.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Efter en lille times spil blev dødvandet dog brudt, da Frankfurts Djibril Sow uforklarligt snittede en Rangers-fremlægning videre mod eget forsvar. Det kastede holdkammeraten Tuta ud i en direkte løbeduel med Rangers’ Joe Aribo, og da den 22-årige brasilianer gled, havde den engelskfødte nigerianer frit løb mod Kevin Trapp i Frankfurt-målet.

En ikke specielt yderligt placeret afslutning var nok til passere den tyske landsholdsreserve, og så var der fest blandt den blå del af tilskuerne på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Kort efter føringsmålet ville Jesper Lindstrøm have straffespark, men VAR-vognen gav den slovenske dommer Slavko Vincic ret i, at Rangers-forsvareren ikke havde taget sin arm til brug.

Frankfurt-træner: Lindstrøm er helt klar

Små ti minutter senere skulle japanske Daichi Kamada have bragt tyskerne på omgangshøjde, men den brændte mulighed gjorde ikke så meget, for to minutter senere faldt udligningen alligevel.

Filip Kostic slog et fladt indlæg fra venstrekanten, som engelske Connor Goldson ikke gad sparke væk, og så klemte Rafael Borré sig ind imellem Goldson og Calvin Bassey og sendte bolden i nettet, og så var det pludselig de hvidklædte, tyske fans, der jublede.

Efter målet sendte dommeren de to hold til vandpause, og det benyttede Frankfurt til at skifte Jesper Lindstrøm ud til fordel for norske Jens Petter Hauge.

Om det var udskiftningen af Lindstrøm eller generel tilfredshed hos begge mandskaber er uvist, men udligningen fik igen kampen til at dø fuldstændig, og således fik de sidste 21 minutter stille og roligt lov at løbe ud.

Heller ikke den forlængede spilletid bød på mål, selvom Rangers med få minutter tilbage burde have bragt sig foran, men Kevin Trapp kompenserede for sit manglende indgreb ved Rangers-scoringen, og så stod den på straffesparkskonkurrence.

Her var der ingen chancer for målmændene Kevin Trapp og Allan McGregor på de første seks spark, men på Rangers’ fjerde forsøg misbrugte den udlejede Juventus-spiller, Aaron Ramsey, på Kevin Trapp.

Efterfølgende scorede både Frankfurts Filip Kostic og Rangers’ Kemar Roofe, og så lå det hele i hænderne på målscoreren fra anden halvleg, Rafael Borré, der ikke svigtede og dermed sendte Europa League-pokalen til Tyskland for første gang i historien.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P